Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας μήνυσε τον Δένδια

Μήνυση "πολιτικού χαρακτήρα" κατά του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Νίκου Δένδια, κατέθεσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος με αφορμή δηλώσεις του πρώτου ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Τόμπρος ανέφερε ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πολιτική και δεν στοχεύει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Όπως είπε, αποτελεί αντίδραση στην προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι ψηφοφόροι και να αλλάξουν τις επιλογές τους ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η δήλωση του Τάσου Τόμπρου αναφέρει τα εξής:...
«Σήμερα, καταθέσαμε μήνυση στην Εισαγγελία της Κέρκυρας κατά του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με αβέβαιο ακόμα και το άνοιγμα των τραπεζών.

Η πράξη μας είναι καθαρά πολιτική και δεν στοχεύει καθόλου στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Για αυτό και περιμέναμε να περάσει ο χρόνος που αφορά στη διαδικασία του αυτοφώρου, εξ αιτίας του οποίου ο κ. Δένδιας θα μπορούσε να είχε συλληφθεί. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κυρίου Δένδια στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση του κερκυραϊκού λαού εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο το οποίο πάρα πολύ καλά γνωρίζει.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό στις 17 Ιουνίου να τιμωρήσει τη Ν.Δ. μιας και αυτή και ο κ. Δένδιας δεν δικαιούνται να δείχνουν το δάκτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, αφού οι ίδιοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ την έφεραν σε αυτά τα χάλια. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργείται και στις 17 Ιουνίου να ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη, ώστε να έχουμε για πρώτη φορά μεταπολεμικά, κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας, μιας κυβέρνησης αντάξια μιας Ελλάδας της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πραγματικής δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Από το Ποντίκι