Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Παραμύθια και δεσμεύσεις

Μεγάλα διλλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές που θα γίνουν σε δέκα μέρες.

Θα γίνει ντιμπέιτ; Θα συμμετέχει και ο Αντωνάκης και ο Σφουγγαράκης; Ο Μπένι θα μπορέσει να βάλει τελεία στο ένα λεπτό ή θα καταναλώσει όλο το χρόνο του απαντώντας  στην πρώτη ερώτηση;

Είναι το ΠΑΣΟΚ χειρότερο ή η ΝΔ; Και πως τελικά θα καταφέρουμε να επιλέξουμε με επιτυχία...
τους χειρότερους;

Είναι τόσο χάλια η προεκλογική περίοδος που μέχρι και ο Καψής έκανε ειδική εκπομπή.

Όλα τα μνημονιακά κόμματα υπόσχονται ότι θα κάνουν αλλαγές στο μνημόνιο. Θα αλλάξουν την γραμματοσειρά. Στο εξώφυλλο μόνο γιατί για τις εσωτερικές σελίδες διαφωνεί η τρόικα.

Συνεχίζουν τις απειλές οι μνημονιακοί: Αν δεν αυτοκτονήσετε θα βγούμε από το ευρώ, μας λένε.

Η νέα κυβέρνηση της Νεαπασοκρατίας θα καταργήσει την γραφειοκρατία. Από το σπίτι απευθείας στο νεκροταφείο. Το χάσιμο χρόνου που λέγεται νοσοκομείο θα καταργηθεί.

Είναι δέσμευση του κλαψιάρη Ανδρέα.

Τι είναι τα ισοδύναμα μέτρα; Αντί να μας τα πάρουν με το δεξί χέρι θα μας τα πάρουν με το αριστερό.

Ο Μπένι μας ζητάει συγνώμη. Το ίδιο και ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Μα γιατί; Δεν μας έσωσαν τόσες φορές; Μας ζητάει συγνώμη επειδή μας έσωσε;

Η Ευρώπη έχει αποφασίσει σε μια διαρκή λιτότητα. Σε κατεδάφιση των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σε έναν μοναδικό στόχο, να σωθεί το ευρώ και οι τράπεζες. Να γιατί είμαστε υπέρ της Ευρώπης.

Το Ευρώ, όπως λένε πολλοί οικονομολόγοι, δημιουργεί από μόνο του χρέος. Το Ευρώ εξυπηρετεί τα πλούσια κράτη, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τους πλούσιους. Να γιατί είμαστε υπέρ του Ευρώ.

Θέλεις να απολαύσεις σε ένα μεγάλο τσίρκο τις θαυμάσιες πιρουέτες του Αντωνάκη, τις κωλοτούμπες του Μπένι, τον μεγάλο δάσκαλο της πιο γρήγορης αλλαγής θέσης Μαυροτζαφέρη, την μύτη του πινόκιο να μεγαλώνει συνεχώς;

Ψήφισε την Νεαπασοκρατία.

 Συνεχίζουν το παραμύθι για μισθούς και συντάξεις. Ενώ όλο το δάνειο του 2ου μνημονίου θα πηγαίνει στους τόκους και τα δάνεια και ενώ έχει ήδη περάσει νόμος όπου όλα τα έσοδα του κράτους θα μπαίνουν σε ένα ταμείο όπου πρώτα θα πληρώνονται τα δάνεια και οι τόκοι και ότι περισσεύει θα πηγαίνει για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία κλπ, οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες μας λένε να τους ψηφίσουμε για να έχουμε μισθούς και συντάξεις.

Πόσο κατάμουτρα να μας το πούνε ότι μας θεωρούν παντελώς ηλίθιους; Το κακό είναι ότι δυστυχώς σε ένα μεγάλο βαθμό δικαιώνονται οι πολιτικοί που μας θεωρούν ηλίθιους.

Κοινωνικό συμβόλαιο θα κάνει ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης. Αλλά σε αυτό δεν θα βάλει την υπογραφή του όπως έκανε με το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση.

Οπότε ας είμαστε σίγουροι για το ποιο συμβόλαιο θα αθετήσει…

 Ένα από τα 32 κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές είναι και το: Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος.

Στις επόμενες εκλογές θα συμπληρωθεί από την συνιστώσα Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω…
Αγωνιώδη προσπάθεια κάνουν τα μέσα προπαγάνδας για να μας πείσουν ότι υπάρχουν μόνο δύο κόμματα που μπορούν να μας σώσουν και μόνο μια πολιτική.

Αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι όσο προβάλλουν κάτι Πρωτόπαπες, Γιακουμάτους, Αντώναρους και Ρέππες τόσο περισσότεροι ψηφοφόροι απομακρύνονται από αυτούς. Και αισθητικά να το δεις, υπάρχει θέμα…