Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η παράσταση της χρονιάς: Το δράμα ενός πάμπλουτου

Τη μάσκα της υποκρισίας φορούν το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εσωκομματικών εξελίξεων και της μάχης για τη διαδοχή, καθώς με κροκοδείλια δάκρυα οι άνθρωποι, που επί δύο χρόνια ξεζούμισαν τον λαό, τώρα κατακεραυνώνουν το Μνημόνιο, δηλώνοντας και ότι συμπάσχουν με τον λαό. Χθες ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φαίνεται ότι όχι απλώς πήδηξε από το καράβι των ευθυνών, αλλά ήδη άρχισε να κολυμπάει προς τα πίσω, μήπως διασωθεί. Από του βήματος της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο «ύπαρχος» έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι όσα έκανε στο υπουργείο Οικονομικών επί έξι μήνες δεν ήταν...
δικές του επιλογές και ότι είναι και ο ίδιος εξουθενωμένος από τα μέτρα!

«Ανέλαβα τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσω τις δικές μου προσωπικές επιλογές στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής» είπε ο κ. Βενιζέλος, ομολογώντας κυνικά ότι το μόνο που έχει κάνει επί έξι μήνες είναι να λέει μόνο “ναι” στην τρόικα.

Το σόου όμως είχε και συνέχεια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με μια ευχή που έμοιαζε με απειλή, να ζητά να επανέλθει στο μέλλον στο υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρώσει το έργο του. «Μακάρι να μου δοθεί κάποτε στο μέλλον η ευκαιρία στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσω τη δική μου αντίληψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει κοινωνική συνοχή, ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης της χώρας».

Το καλύτερο όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το φύλαγε για το τέλος. Ο κ. Βενιζέλος κατακεραύνωσε το Μνημόνιο, λέγοντας ότι η επιλογή αυτή και τα μέτρα εξουθένωσαν όχι μόνο τον λαό αλλά και τον ίδιο. «Αν διαλέγαμε μόνοι μας, δεν θα κάναμε μια τόσο γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή. Ομως, ήμασταν υπό απόλυτη πίεση, έπρεπε να κάνουμε μια επιλογή ανάγκης, η οποία έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου «είμαι εξουθενωμένος». Δεν εννοούσα ότι είμαι κουρασμένος, όπως ορισμένοι, ευτελίζοντας τα πράγματα, επιχείρησαν να πουν. Εννοούσα και εννοώ ότι συμπάσχω με τον ελληνικό λαό, που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος που ακολουθεί».

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ερωτώντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με σαφώς ειρωνική διάθεση υπενθύμισε στον κ. Βενιζέλο ότι ο ίδιος ήταν που υπερασπιζόταν με πάθος τις επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και προσπαθούσε με μανία να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα νομοσχέδια.

Απαντώντας στην επισήμανση του κ. Τσίπρα, ο οποίος, με αφορμή τα υπουργικά καρφώματα, ρώτησε τον κ. Βενιζέλο πώς επιτέλους λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος έκανε και πάλι το άσπρο μαύρο, βαφτίζοντας τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο ως «ευεργετική ανταλλαγή απόψεων», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως μέγα επίτευγμα της Δημοκρατίας τη συμμετοχή υπουργών από τρία κόμματα. «Κύριε αντιπρόεδρε, αυτό δεν είναι πολυφωνία. Είναι κακοφωνία και παραφωνία» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας

Γιώργος Λυκουρέντζος

Ο ύπαρχος με καταθέσεις 2.700.000 € και 22 ακίνητα
Εξουθενωμένος από τα μέτρα και όχι κουρασμένος δήλωσε χθες από τη Βουλή ο «ύπαρχος του Τιτανικού» Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι συμπάσχει στο δράμα του λαού. Ας δούμε λοιπόν πώς βρήκε η κρίση την οικογένεια του Ευάγγελου Βενιζέλου με βάση το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο ίδιος για τη χρήση του 2008, την τελευταία για την οποία υπάρχουν μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για όλους τους βουλευτές. Οπως προκύπτει λοιπόν από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομικών, οι καταθέσεις της οικογένειας Βενιζέλου ξεπερνούν τα 2.700.000 ευρώ σε 21 τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα μεγαλύτερα ποσά πάντως να εμφανίζουν ως δικαιούχους τη σύζυγο, τα παιδιά και την πεθερά του υπουργού. Το εισόδημά του ήταν 102.839 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 847,13 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 69.347,05 ευρώ. Η οικογένεια έχει στην κατοχή της 22 ακίνητα (σπίτια, γραφεία, διαμερίσματα, πάρκινγκ και αποθήκες) σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χαλκιδική, ενώ αρκετά πλούσιο είναι και το χαρτοφυλάκιο μετοχών. Φανταζόμαστε ότι με τη δημοσίευση των νέων «πόθεν έσχες» η εξουθένωση του κ. Βενιζέλου θα αποτυπωθεί… σε κάποιον βαθμό.

Από dimokratianews  μοντάζ Γρέκι