Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναζητεί το ΠΑΣΟΚ "PLUS"!

Φαίνεται πως η Υπουργός Παιδείας, όπως και όλοι οι πολιτικάντηδες που με πράξεις ή παραλείψεις, με ενοχή ή ανοχή, μας βούλιαξαν στη σημερινή ηθική, κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα για το φόνο. Παριστάνουν τους εξωγήινους και αναζητούν νέα αφήγηση-παραμύθι, μια ακόμη απατηλή ιδεοληψία-αχταρμά αριστερο-προοδευτικο-δημοκρατικής επινόησης, για να κατέλθουν στις εκλογές και να μην καταποντιστούν στα τάρταρα.

Άννα της πολιτικής του χιονιά, τα παραμύθια σας τέλειωσαν! Τι θα μας πείτε; Ότι αυτά που δεν κάνατε ως κυβέρνηση, αυτά που δεν κάνατε ως συγκυβέρνηση, θα τα κάνετε αν σας ξαναψηφίσουμε; Κι εκείνα που μας λέγατε και μας τρομοκρατούσατε, ότι η λιτότητα ασφυξίας είναι μονόδρομος για να επιβιώσουμε, κι ότι τα μέτρα επιβάλλονται από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες για τη "σωτηρία" μας, δεν θα ισχύουν σε δυο-τρεις μήνες; Εδώ μας έχετε δέσει με συμβάσεις για την επόμενη δεκαετία και βάλε… Τι άλλο τώρα...
θα μας τάξετε;

Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα το αλλιώτικο, τίποτα το καινούργιο που θα μπορούσατε να σκαρφιστείτε για να μας ξαναπαραμυθιάσετε. Όλες οι πολιτικές ιδεοληψίες έχουν ξεγυμνωθεί και η κουφότητά τους είναι πασιφανής. Μην ψάχνεις λοιπόν για ΠΑΣΟΚ plus και minus. Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, όπως έχει πεθάνει και η ΝΔ και τ’ άλλα κόμματα. Και μην αναζητάς νέο αίμα που θα λανσάρει τα παλιά ψέματα. Δεν είναι μόνο οι παλιές πολιτικές φάτσες που μας αηδιάζουν, είναι και οι σκουριασμένες διχαστικές και αναποτελεσματικές ιδεοληψίες σας.

Ο μόνος φυσικός διαχωρισμός των ανθρώπων είναι:

Σε καλούς και κακούς,
Σε φιλαλήθεις και ψεύτες,
Σε έντιμους και απατεώνες,
Σε ανιδιοτελείς και εκμεταλλευτές,
Σε ικανούς και άχρηστους,
Σε δίκαιους και άδικους,
Σε λογικούς και παράλογους,
Σε εργατικούς και τεμπέληδες,
Σε δημιουργικούς και παρασιτικούς,
Σε ρεαλιστές και αιθεροβάμονες,
Σε ταπεινούς και αλαζόνες,
Σε νομιμόφρονες και παράνομους,
Σε ευαίσθητους και αναίσθητους,
Σε γενναίους και δειλούς,
Σε πατριώτες και προδότες,
Σε αισιόδοξους και απαισιόδοξους,
Σε οραματιστές και μωροφιλόδοξους,
Σε ελεύθερους και δουλοπρεπείς,
Σε ενωτικούς και διχαστικούς.

Θα μπορούσα να συνεχίσω τη λίστα, αλλά αυτοί οι διαχωρισμοί είναι αρκετοί για να καταλάβει κανείς σε ποια κατηγορία ανήκει, ή έστω, θέλει ν’ ανήκει. Φοβάμαι ότι η πλειοψηφία από το πολιτικό σκυλολόι έχει επιλέξει τη δεύτερη μαύρη κατηγορία της λίστας που παρέθεσα.

Τα αριστερός, αριστερότερος, δεξιός, δεξιότερος, κεντρώος, προοδευτικός, συντηρητικός και δε συμμαζεύεται, είναι λέξεις κενές περιεχομένου που τις σκαρφίστηκαν κάποιοι για να κατακερματίσουν τις κοινωνίες και να κυριαρχούν διαιρώντας και εκμεταλλευόμενοι τους λαούς. Δεν είναι μόνο η θρησκεία το όπιο των λαών αλλά και η δημοκρατία όπως την έχουμε γνωρίσει.

Μην ξοδεύεις λοιπόν, ναρκισσίστρια Αννούλα, το χρόνο σου σε άρθρα και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, μεριμνώντας και τυρβάζοντας περί άλλα, αντί να στρωθείς στη δουλειά για να συμμαζέψεις, στο λίγο χρόνο που σου απομένει, τα ασυμμάζευτα στο Υπουργείο της ανεκπαίδευτης Παιδείας.

Δεν χρειάζονται ιδεοληψίες για ν' ανορθωθεί μια χώρα σε αποσύνθεση παρά μόνο η προσκόλληση στις αιώνιες αρχές και αξίες από άρχοντες και αρχόμενους. Μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη, η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ευημερία του λαού. Όλα τ' άλλα είναι ιστορίες γι' αγρίους και για αφελείς.