Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά Λάκη ...

Για τον ρόλο του Λάκη Λαζόπουλλος και για τις γενικότερες απόψεις που εκφράζει γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία αν οι παρεμβάσεις τηλεθεατών του που δέχτηκε, και οι οποίοι του ζητούσαν να κάνει αναφορά στην απεργία των χαλυβουργών που σήμερα κλείνουν ένα μήνα απεργιακού αγώνα θα είχαν αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα το διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την εκπομπή του. Το συγκεκριμένο θέμα κάνει «τζιζ» γιατί πρόκειται για έναν ταξικό αγώνα που δίνουν εργάτες ενάντια στα αφεντικά τους γ’ αυτό πρέπει να ισχύσει η «ομερτά»...
που έχουν επιβάλλει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα υπόλοιπα ΜΜΕ στον αγώνα αυτόν.

Και ενώ ο Λαζόπουλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να προβάλλει –όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- κοινωνικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης «χριστιανικού τύπου» σε άστεγους και συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί καίρια από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, μένει εντελώς αδιάφορος για την ταξική αλληλεγγύη που εκδηλώνεται στους απεργούς χαλυβουργούς, ενώ δεν διστάζει να «θάψει» τελειωμένους πολιτικούς τύπου ΓΑΠ, δεν βρίσκει λέξη να πει για τα αφεντικά που με κυβερνητική κάλυψη θέλουν να κάνουν τα κάτεργα τους «Νταχάου», να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.

Εμείς φυσικά ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για τον ρόλο του ακριβοπληρωμένου «εθνικού διασκεδαστή». Ας ελπίσουμε να τον κατάλαβαν και όσοι/ες του έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα και είχαν την προσδοκία ότι θα πάρει υπ’ όψιν τους τις παρεμβάσεις τους.