Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ για εκλογές: «Πρώτα το "κούρεμα" και μετά βλέπουμε»

Παραίτηση του πρωθυπουργού και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας στην εικοσάλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο οποίος σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα του απάντησε πως πρώτα θα τελείωσει με το θέμα του «κουρέματος του χρέους» και ύστερα «θα δούμε».

Ο κύριος Τσίπρας ήταν ο τελευταίος που είδε τον πρωθυπουργό. Είχαν προηγηθεί οι επαφές του...
με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γίωργο Καρατζαφέρη και έπειτα με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αμέσως μετά την έξοδο του από τη Βουλή δήλωσε:.
«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σοβαρότατο δίλημμα. Σε ένα δίλημμα που δεν αφορά μόνο τις πολιτικές ηγεσίες αλλά όλο τον ελληνικό λαό. Ή θα προχωρήσουμε με Ευρώπη και κηδεμονία ίσως και δουλεία ή θα προχωρήσουμε μόνοι μας με φτώχεια. Είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Οι Ευρωπαίοι από ο,τι φαίνεται θα ζητούν ολοένα και περισσότερη από την εθνική μας κυριαρχία, δεν ξέρω ποιοι είναι έτοιμοι να την παραχωρήσουν αντί της οποιασδήποτε επίπλαστης και πρόσκαιρης ευδαιμονίας και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την Ελλάδα, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη να προσπαθήσει να βρει το δρόμο της. Εν πάση περιπτώσει τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και πιστεύω ότι τα παιδιά της Βοστόνης πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα την οποία δεν έδειξαν χθες. Δεν πρότεινα τίποτα. Άκουσα. Δεν τέθηκαν θέματα στήριξης και συγκυβέρνησης. Νομίζω ότι οι εκλογές θα έρθουν από τα γεγονότα»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε:

«Η διέξοδος από την κρίση ταυτίζεται αυτή τη στιγμή με το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του με την αντεπίθεση για την ανατροπή αυτού του συστήματος, για την αναγόρευση εν πάση περιπτώσει, για να βγει μέσα από τον λαό μια εξουσία δική του, εργατική, λαϊκή, που θα μετατρέψει σε λαϊκή ιδιοκτησία όλο τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ, η οποία τα επόμενα χρόνια ούτε ξέρουμε πως ακριβώς θα είναι και αν θα υπάρχει, και που βεβαίως μονόπλευρα θα διαγράψει το χρέος».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους:
«Αυτή την ώρα συγκρούονται δύο Ελλάδες: αυτή της υποταγής και των καρτέλ και η Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Είμαστε σίγουροι ότι η δεύτερη θα νικήσει»
 
Από iefimerida