Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πως την πάτησε ο Βαρδής με τον Σάλα, τον Παπακωνσταντίνου και τον ΓΑΠ!

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όταν ο Βαρδής  άκουσε πως ο συμμαθητής του γιου του Γιάννη  στο Κολλέγιο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  αναλάμβανε το υπουργείο Οικονομικών στη πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου-δεν γνώριζα τι είναι CDS- Παπανδρέου, αισθάνθηκε  ικανοποίηση.

Πίστευε ότι θα είχε μια καλύτερη αντιμετώπιση με τη νέα κυβέρνηση  από το φοβερό δίδυμο Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου που είχε προηγηθεί στο τιμόνι της Οικονομίας.

Κι όλα αυτά παρότι όπως ενθυμούνται οι παλαιότεροι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στη διάρκεια της χουντικής κατοχής Σημίτη (το περιβάλλον του οποίου  διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη και αποκαλούσε τους Βαρδινογιάννηδες «Τεξανούς καουμπόυδες»), πήγαινε μόνος του και παρακολουθούσε τις ομιλίες του τότε αρχηγού της ΝΔ Κώστα Καραμανλή,  του επονομαζόμενου...
και «Μπαιρακταρίδη».

Ο Βαρδής λοιπόν πίστευε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου  δεν θα ήταν τόσο εχθρική απέναντί του όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή λόγω της παντοδυναμίας Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε άλλες «προτεραιότητες».

Μόνο που κι εδώ έπεσε έξω. 

Ο Παπανδρέου οδήγησε συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ  την ώρα που διέψευδε οδυρόμενος κάθε επαφή μαζί του.

Το κρεσέντο της δολοφονικής αιχμαλωσίας της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν με το βίαιο κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες ανάμεσά τους και η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί ένα ποσοστό ιδιοκτησίας κοντά στο 5%, ικανό να την οδηγήσει σε απώλειες 600 εκατ. ευρώ όπως γράφτηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύεται πιο «φονική» για τους Βαρδινογιάννηδες από εκείνη του Καραμανλή. 

Σαν να μην έφτανε, αυτό ο Βαρδινογιάννης  θα αναγκασθεί να πληρώσει και την υπέρμετρη δανειοδότηση των ανυπόληπτων ΜΜΕ από τον επικεφαλής της Τράπεζας Μιχ. Σάλα.
Ο κος Σάλας  μοίρασε πολλά εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε επιχειρήσεις των ΜΜΕ ενώ την ίδια ώρα έχει μπουκώσει ακόμη και το τελευταίο blog-εκτός φυσικά από εκείνα που στέκονται επικριτικά στις επιλογές του- με χρήμα από διαφήμιση.

Τα μπανεράκια και οι καταχωρήσεις της Πειραιώς  φιγουράρουν παντού και η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν μπορεί να μην το βλέπει αυτό. Το ζημιογόνο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο διαπλεκόμενος ΟΠΑΠ και η Τράπεζα Πειραιώς  σπρώχνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση. 

Κι αν κε Βαρδή μου, ο ΟΠΑΠ  (που τα κονομάει από τα πρεζάκια του τζόγου) και το ζημιογόνο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (που δαπανά αλόγιστα χρήμα το χρήμα σε διαφημίσεις ), είναι κρατικές τράπεζες και πλερώνουν τα κορόιδα, η Πειραιώς δεν είναι και έχει να κάνει με τη τσέπη σου.
Γιατί επέτρεψες αυτή τη σπατάλη η οποία συνεχίζεται; 

Γιατί επέτρεψες η Πειραιώς να δώσει ένα σκασμό δάνεια ακόμη και στο τελευταίο παραχαράκτη των ΜΜΕ;

Και τώρα που βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση πως θα αντιμετωπίσεις τη κυβέρνηση;
Με το ΣΤΑΡ του Μαλέλη, ο οποίος θέλει μα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και βάζει την Ελεονώρα Μελέτη να λέει βαρύγδουπα τις ειδήσεις;

Ή με το Mega   στο οποίο περνάει, όπως αποδεικνύεται ο λόγος του Μπόμπολα που κονόμησε από το νταλαβέρι με το χρυσό  -το οποίο ευλόγησε ο ΓΑΠ- ένα σκασμό εκατομμύρια;