Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απείλησε να διώξει με τη βία τους απόστρατους ο Μπεγλίτης

Αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι-Προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση για την Πέμπτη
Αποχώρησαν τελικώς οι απόστρατοι από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου είχαν εισβάλει νωρίτερα, μετά τις απειλές του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για «τραμπουκισμούς» και τους κάλεσε να αποχωρήσουν άμεσα, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν...
για τις περικοπές των συντάξεων.

Λίγη ώρα μετά εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου χωρίς να λάβουν τη σχετική άδεια και παρέμεναν εντός του χώρου, ζητώντας να προσέλθει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να παραλάβει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 

Ωστόσο, ο Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής, προειδοποίησε τους απόστρατους αξιωματικούς να αποχωρήσουν άμεσα από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία.. 

Ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας έκανε λόγο για "ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη" και είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, "ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες". 

"Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα", πρόσθεσε, επισημαίνονταςότι: "δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο". 

Οι συγκεντρωμένοι τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν και συναντήθηκαν με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, που τους επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 

Αποχωρώντας εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο, για την Πέμπτη.
Από enet

Προκαταρκτική διέταξε ο Μπεγλίτης για την εισβολή αποστράτων στο ΥΕΘΑ
Στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά το υπουργείο Άμυνας με αφορμή «τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο χώρο του υπουργείου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αποστράτων» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις στρατιωτικών οργάνων.

Ο κ. Μπεγλίτης επικοινώνησε επίσης και με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, η οποία αναμένεται να προβεί στη διενέργεια των αναγκαίων δικαστικών πράξεων όσον αφορά στη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Από newpost