Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Από τα Άγραφα: Το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ενέκρινε την κατασκευή αιολικού πάρκου σε περιοχή Νατούρα!

Αυτό κι αν είναι από τα Άγραφα. Σε χθεσινή συνεδρίαση (29 Αυγ 2011) το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ενέκρινε την κατασκευή Αιολικού πάρκου σε περιοχή Νατούρα. Αφορά το έργο «Αιολικό Πάρκο συνολικής ισχύος 41,4MW στη θέση «Ζυγουρολίβαδο-Παλιό Μαντρί» της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας του Νομού Καρδίτσης» που βρίσκεται στο όρος Βουτσικάκι το οποίο έχει χαρακτηριστεί περιοχή προστατευόμενη περιοχή Natura. Έχει καταγραφεί ως βιότοπος γιατί αποτελεί περιοχή με σπάνια πανίδα και χλωρίδα.

Ενώ η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αργιθέας πάρθηκε χθες (29 Αυγ) το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα συζητήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του παραπάνω έργου την Τετάρτη 31 Αυγ 2011 όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΛΕΘΕΥΡΙΑ της Λάρισας την 27 Αυγ 2011, δηλαδή γνώριζαν τουλάχιστον 2 ημέρες πριν ότι το ΔΣ του Δήμου Αργιθέας θα εγκρίνει έργο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατήγγειλε στο ΔΣ του Δήμου Αργιθέας ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος Natura και σύμφωνα...
με το νόμο απαγορεύεται να κατασκευαστεί το παραπάνω έργο στη συγκεκριμένη περιοχή, δυστυχώς, ήταν από τους ελάχιστους που το καταψήφισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΣ που έγινε δεν παρουσιάστηκε ούτε περιβαλλοντική μελέτη ούτε οικονομική μελέτη ούτε επίσης αναφέρθηκε ότι το έργο θα κατασκευαστεί πάνω από την περιοχή που υπάρχει η κυριότερη και μεγαλύτερη πηγή «Κεφαλόγουρνο» από την οποία υδροδοτείται το μισό χωριό Πετρίλο της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας.

H περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος Natura  σύμφωνα με πληροφορίες που  προέρχονται από τη βάση δομένων για την Ελληνική φύση «ΦΙΛΟΤΗΣ» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.