Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Eπεισόδια με οκτώ τραυματίες στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν τις 9 στο Σύνταγμα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απομακρύνουν. Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Δύο ακόμη άνθρωποι ακόμη αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Εν τω μεταξύ, τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί και σε άλλα σημεία συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως στο Παγκράτι.

Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ευτυχίδου, στο Παγκράτι, οπού διαδηλωτές πετούν πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Ωστόσο, λαοθάλασσα πολιτών αναμένεται να «πνίξει» το κέντρο της Αθήνας αφού «Αγανακτισμένοι» από όλη τη χώρα καταφθάνουν στο Σύνταγμα καθώς πλησιάζει το μεσημέρι ενώ έχουν ήδη αρχίσει να...
περικυκλώνουν τη Βουλή. Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

 Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή, ενώ οι αγανακτισμένοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή.

Παράλληλα εκτυλίσσεται και πορεία του ΠΑΜΕ με αφορμή τη σημερινή διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Ιδιαίτερα μαζική είναι και η σημερινή κινητοποίηση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με χιλιάδες συγκεντρωμένους να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας, για να διαδηλώσουν την απόλυτη αντίθεση τους στο σχέδιο πτώχευσης, όπως αναφέρουν, του λαού.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.


Την ίδια στιγμή, έφτασαν στο Σύνταγμα με τέσσερα λεωφορεία «αγανακτισμένοι» από τη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές το πρωί της Τετάρτης για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι Θεσσαλονικείς Αγανακτισμένοι ενώθηκαν με τους διαδηλωτές που βρίσκονταν ήδη στην πλατεία, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και σφυρίγματα.

Επιπλέον, εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο, με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Όσο περνάει η ώρα, αναμένεται να φτάσουν και άλλα πούλμαν με αγανακτισμένους από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, στάσεις λεωφορείων, ενώ υπάρχουν καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση χημικών της προηγούμενης μέρας.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων και συνδικάτων σημαδεύτηκαν από πετροπόλεμο και σοβαρα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών με δεκάδες τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις.


Από newpost