Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μάχες σώμα με σώμα, τραυματισμοί και συλλήψεις (βίντεο)

Βροχή από πέτρες και έντονα επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και έξω από την Μεγάλη Βρετανία ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα και η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ στο πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών που έχει στηθεί στο Μετρό Συντάγματος έχουν καταφύγει περισσότερα από 200 άτομα που...
είτε είναι τραυματίες, είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω δακρυγόνων.
Πλήθος «Αγανακτισμένων» βρίσκεται έξω από τη Βουλή, ενώ το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο από διαδηλωτές, την ώρα που στο Κοινοβούλιο βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο.

Νωρίτερα οι «Αγανακτισμένοι» που είχαν συγκεντρωθεί στο σταθμό του Ευαγγελισμού προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή μέσα από το Κολωνάκι, με την αστυνομία να έχει «κλείσει» όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο.

Το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην κάθοδο της Βασ. Κωνσταντίνου από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στους γύρω δρόμους, ενώ κλειστός παραμένει και ο σταθμός ΜΕΤΡΟ στον Ευαγγελισμό. Οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται από νωρίς πρωί έξω από τη Βουλή. Από τις 8 σήμερα έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί σήμερα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους και κάθε πρόσβαση για τους διαδηλωτές προς τη Βουλή. Νωρίτερα έκλεισε η κάθοδος στην Ερατοσθένους και Αγίου Κωνσταντίνου (φωτο), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος, ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον έως και τη Βασιλέως Γεωργίου κατά μήκος του δρόμου βρίσκονται δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση των πολιτικών στο Κοινοβούλιο, για την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Από iefimerida