Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παπουτσής «Είδαμε τα αποτελέσματα των προπονήσεων στην Κερατέα!»

Ρίχνει «λάδι στην φωτιά» ο υπουργός Προστασίας του πολίτη
Ως αντάρτικο πόλης χαρακτήρισε τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συμπληρώνοντας πως σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα των προπονήσεων στην Κερατέα!

Ο κ. Παπουτσής μίλησε και για το βίντεο, που εμφανίζει τρεις ροπαλοφόρους να φυγαδεύονται από δυνάμεις των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο της Βουλής, σημειώνοντας: «Ζήτησα να το δω ο ίδιος και, όταν το είδα, διαπίστωσα πως, εκτός από τους τρεις που είδαμε στο δελτίο ειδήσεων, εμφανίζεται και ένας φίλος μου και αγωνιστής -ο Σήφης Καυκαλάς. Τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα ποιοι είναι αυτοί....
δίπλα σου. Μου απαντά ότι είναι δικοί σας αστυνομικοί. Διατάσσω αμέσως έρευνα και μέσα στη νύχτα έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν.

Ποια είναι η πραγματικότητα: η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι συγκεκριμένοι τρεις-τέσσερις ημίγυμνοι με σίδερα στα χέρια προέρχονται από επιχείρηση απεγκλωβισμού σε μια καφετέρια. Δέχθηκαν επίθεση από αγανακτισμένους και μπήκαν στην καφετέρια, προκειμένου να προφυλαχθούν. Έκαναν δεκάδες τηλεφωνήματα στην αστυνομία και τελικά -όπως με ενημέρωσε η ΕΛΑΣ-, ανδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν για τη διάσωσή τους».

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε ότι «οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο ήρθαν αυτοβούλως να καταθέσουν, γιατί αισθάνονται προσβεβλημένοι από όσους τους αποκάλεσαν τραμπούκους. Είπαν ότι είναι συνδικαλιστές ΕΘΕΛ και το επιβεβαιώνουν συνεργάτες τους. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι που ήταν εκεί, συμμετείχαν σε επιδρομές με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών, συνεχίζονται οι έρευνες». Ο κ. Παπουτσής μάλιστα ανέφερε πως, όπως του μετέφεραν από την ΕΛΑΣ, οι τρεις πρωταγωνιστές του βίντεο είπαν πως τα λοστάρια προέρχονταν «από σιδερένιο ράφι της καφετέριας»!
Παράλληλα, μίλησε και για το βίντεο, το οποίο δείχνει την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης και έκανε έκκληση προς όποιον γνωρίζει τους δράστες, να δώσει πληροφορίες. Επίσης, για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους-προβοκάτορες, ο υπουργός δήλωσε ότι «η αστυνομία έχει 55.000 ανθρώπους που συνδικαλίζονται επί 15 χρόνια. Έως σήμερα δεν είχαμε καμία τέτοια καταγγελία» και διαβεβαίωσε πως, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.

Για την αποπνικτική ατμόσφαιρα της Τετάρτης, ο υπουργός δήλωσε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή δημιουργήθηκε από καπνογόνα διαδηλωτών και όχι από δακρυγόνα της αστυνομίας. «Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει τα καπνογόνα από τα δακρυγόνα της αστυνομίας» είπε.

Για τους συγκεντρωμένους στο Μετρό, τέλος, οι οποίοι κατήγγειλαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως λίγοι από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Για τους υπόλοιπους είπε ότι επρόκειτο «για διαδηλωτές, οι οποίοι απλά ξεκουράζονταν, μέχρι να φύγουν και παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης του Μετρό δεν έφευγαν».