Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το "αντισυνταγματικό" χουνέρι Βενιζέλου-Καρατζαφέρη στον Πάγκαλο!

Από τα μάτια του φαίνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πόσο θαυμάζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο!
Σε πρόσφατη συνάντησή τους, όταν ο Βαγγέλης ήταν ακόμη υπουργός των στρατηγών, ο Καρατζαφέρης  του εξέφρασε τον θαυμασμό του και υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον, ότι μαζί θα σώσουν την Ελλάδα.

Πριν από αυτό είχαν αποφασίσει να συνεργασθούν για να εξοντώσουν δύο αντιπάλους του...
Βαγγέλη στο δρόμο προς τη δόξα: Τον Παπανδρέου και τον Πάγκαλο.

Πράγματι πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, ο Βενιζέλος βρέθηκε να πρωθυπουργεύει, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο Καρατζαφέρης δήλωνε διαρκώς πως ο Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί.

Τώρα έμενε μόνο, ο ενοχλητικός για τον Βενιζέλο, Πάγκαλος.

Τι έκανε λοιπόν ο πανέξυπνος Βενιζέλος;

Φρόντισε να υποδείξει στον Καρατζαφέρη το άρθρο του Συντάγματος που λέει πως δεν μπορεί να είναι κάποιος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, εάν δεν είναι υπουργός.

Πράγματι ο Καρατζαφέρης στη διάρκεια της συζήτησης  για το μεσοπρόθεσμο και με αφορμή τα τανκς του Πάγκαλου, αναφέρθηκε στο επίμαχο άρθρο του Συντάγματος.

Ο Βαγγέλης από τα υπουργικά έδρανα το απολάμβανε με τη ψυχή του-γελούσε.

Φυσικά όταν πήρε το λόγο πήγε να τα μαζέψει αδειάζοντας ταυτόχρονα και τον θείο του Παπακωνσταντίνου: «Άλλο η πολιτική διαφωνία κι άλλο να θέσουμε εκτός νόμου τον κ. Πάγκαλο» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, και συνταγματολόγος,  Ευ. Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν δεν έχει ορκιστεί υπουργός, θεωρείται Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και κατ’ επέκταση  Υπουργός Επικρατείας. 

Ανέφερε μάλιστα ότι το θέμα έχει λυθεί επί της πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν αντιπρόεδρος ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν είχε προηγουμένως ορκιστεί υπουργός.

Μ ένα σμπάρο ο Βαγγέλης, έριξε καταγής μισή τουζίνα τρυγόνια...