Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μας «στριμώχνει» ο Όλι Ρεν «Λυπάμαι, ο χρόνος σας τελειώνει!»

Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν. «Λυπάμαι, ο χρόνος σας τελειώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται» υπογραμμίζει, τονίζοντας έτσι την αγωνία της Κομισιόν και ...
ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις Σαρκοζί, Τρισέ και Γιούνκερ, οι οποίες πάντως έγιναν πριν την τελική έκβαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον Φινλανδό επίτροπο, «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος. Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το «στρατόπεδο» της κυβέρνησης, η τοποθέτηση του Όλι Ρεν προκάλεσε αμηχανία, αλλά και προβληματισμό, κυρίως από τη φράση «πρέπει να υπάρξει συναίνεση».
Από το Πρώτο Θέμα μοντάζ Γρέκι