Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Μπροστάντζες» και «νονοί»

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. το πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη µετά την άγρια κόντρα µε τον Μεϊµαράκη
Το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη βάζει τώρα στο στόχαστροη Ν.Δ.,επιδιώκοντας όχιµόνον να στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊµαράκη, αλλά και να διευρύνει ακόµη περισσότερο το χάσµα που άνοιξε ανάµεσα στους ενοίκους της γαλάζιας πολυκατοικίας µε αφορµή την άγρια διαµάχη του πρώην υπουργού Αµυναςµε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού θεωρούνότι ηκόντραγια τα υποβρύχια και η πρωτοφανής ανταλλαγή πυρών µεταξύ Καρατζαφέρη και Μεϊµαράκη µπορεί να ενισχύσει τον σχεδιασµό της Ν.Δ. για συρρίκνωση του ΛΑΟΣ. Προς την κατεύθυνσηαυτή, υψηλόβαθµες κοµµατικέςπηγές υποστηρίζουν ότι ελέγχονται περιουσιακά στοιχεία τουκ. Καρατζαφέρη –«που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια, εντός καιεκτός συνόρων», όπως έλεγαν µε ...
νόηµα – προκειµένου να χρησιµοποιηθούν σε µια κλιµάκωση του πολέµου.

Το γαλάζιο επιτελείο παρέχει απόλυτη στήριξηστον κ. Μεϊµαράκη, εκτιµώντας ότι θα αποδειχθεί στρατηγικό λάθος από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη να στοχοποιήσει για ζητήµατα πολιτική ηθικής ένα στέλεχος πρώτης γραµµής µε ανεπίληπτη διαδροµή και ισχυρές προσβάσεις στον πυρήνα των συντηρητικών ψηφοφόρων – από τον οποίο αντλεί, κατά βάση,ψήφους καιο ΛΑΟΣ. Με αυτό το σκεπτικό, η Ν.Δ. εµφανίζεται έτοιµη να κάνει «σηµαία» τις καταγγελίες και τους υπαινιγµούς που διατύπωσεο πρώην υπουργόςπερί διαπλοκής του κ. Καρατζαφέρηµε επιχειρηµατικά συµφέροντα. Το στίγµα αυτό, άλλωστε, εξέπεµψε καιο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ΓιάννηςΜιχελάκης, κάνοντας λόγο για «πρεµούρα» από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισµούς, αλλά ειδικά για τα υποβρύχια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ». Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης προαναγγέλλει αγωγές κατά του κ. Μεϊµαράκη, ενώ συνεργάτες του αναφέρουν ότιο ΛΑΟΣ είναι έτοιµος για κλιµάκωση του πολέµου και αφήνουν υπαινιγµούς για «µυστικά ταξίδια» από επιτελείς του «Πενταγώνου» σε κρίσιµους ευρωπαϊκούς σταθµούς για την αγορά των υποβρυχίων, κατά την περίοδο της υπουργίας Μεϊµαράκη. Με στόχο να καταγγελθεί η «συκοφαντική επίθεση» της Ν.Δ., µάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εµφανίζεται να δέχεται εισηγήσεις και για αντι-συγκέντρωση του κόµµατος στο Ζάππειο, την ώρα που ο Αντώνης Σαµαράς θα παρουσιάζει την αναθεωρηµένη οικονοµική πρόταση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, η ένταση της προσωπικής διαµάχης Καρατζαφέρη - Μεϊµαράκη και ηοξύτητα των χαρακτηρισµών που αντήλλαξαν εκατέρωθεν αιφνιδίασε πολλούς στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, καθώς εκτιµάταιότι αποτελείπλέον ένα εµπόδιο που κάνει ακόµηπιο δύσκολη µια µελλοντική προσέγγιση των δύοενοίκων της γαλάζιας πολυκατοικίας.Επί τρειςηµέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καιο πρώην υπουργός µονοµαχούσαν σε ραδιοφωνικούς σταθµούςκαι τηλεοπτικά παράθυρα, ενώ έχουν αναγάγει πλέον την επικράτησή τους σε «προσωπικό ζήτηµα τιµής».

Ο κ. Καρατζαφέρηςχαρακτήρισε «µπροστάντζα» τον κ. Μεϊµαράκη, επιχειρώντας να δηµιουργήσει σκιές για τη διαχείριση του δηµοσίου χρήµατος επίυπουργίας του,ενώ ο κ. Μεϊµαράκηςαντέδρασε, αποκαλώντας «νονό» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Ο πρώην υπουργός, µιλώντας στα«ΝΕΑ», δηλώνει έτοιµος να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας τουγια να αντιµετωπίσει στη Δικιαοσύνη τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ κάνει λόγο για «επίθεση µε τόνους λάσπης από πολιτικούς αρχηγούς που λειτουργούν στο πεδίο του υποκόσµου».

Αγωγές κατά του πρώην υπουργού προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ετοιµάζεται για πόλεµο

Κοµβικό σηµείο η επίσκεψη του Καρατζαφέρη στο «Πεντάγωνο»

ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ της αντιπαράθεσης Καρατζαφέρη - Μεϊµαράκη είναι η επίσκεψη του αρχηγού του ΛΑΟΣ στο «Πεντάγωνο», στις 5 Νοεµβρίου 2007, προκειµένου να ενηµερωθεί για την πορεία των εξοπλιστικών προγραµµάτων. Ο κ. Μεϊµαράκης αναφέρει ότιο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον επισκέφθηκε χωρίς συνοδεία και, εµµέσως πλην σαφώς, υποστηρίζει ότι του άσκησε πίεση για να προχωρήσει η παραλαβή των επίµαχων γερµανικών υποβρυχίων.

Με τη δική του αντίδραση, εξάλλου, συνέδεσε κι ένα µπαράζ ερωτήσεων που δέχθηκε στη συνέχεια στη Βουλή από την πλευρά των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης παραδέχεται ότι πήγε ασυνόδευτος στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας, αλλά τονίζει ότι η επίσκεψη είχε δηµοσιοποιηθεί, ενώ προσθέτει ότι κατά τη συνάντηση µε τον κ. Μεϊµαράκη ήταν παρόντα και αρκετά επιτελικά στελέχη του «Πενταγώνου». Παράλληλα, εγκαλεί τον πρώην υπουργό γιατί σιώπησε επί τέσσερα χρόνια, εάν πράγµατι είχε δεχθεί πιέσεις για τα υποβρύχια. Συνεργάτες του κ. Μεϊµαράκη, ωστόσο, προαναγγέλλοντας κι ένα από τα επόµενα κεφάλαια της σκληρής διαµάχης, αφήνουν να εννοηθεί ότι ορισµένες από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν βουλευτές του ΛΑΟΣ αποτελούν πιστά αντίγραφα των επιστολών που είχαν ήδη αποστείλει στο ΥΕΘΑ κάποιες από τις εµπλεκόµενες εταιρείες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ από ΤΑ ΝΕΑ