Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι παλιοκώστηδες με τη….γραβάτα.

Γράφει ο Λυσίας

Τελικά η αναισθησία των πολιτικών (αν) ανδρών (!) μας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Αλλά και θράσους. Προκαλώντας βάναυσα τον λαό. Η υπομονή του οποίου έχει αγγίξει κόκκινο…. Χτυπώντας εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια, ¨συναγερμό¨. Έχει απαξιωθεί στην συνείδηση του Έλληνα, κάθε έννοια πολιτικής έκφρασης, με τον τρόπο που αυτή παράγεται…..
Το είδαμε στα πορίσματα (κοπρίσματα καλύτερα) του Βατοπεδίου, της Siemens και όλου του υπόλοιπου φάσματός του πολιτικού πεδίου.

Υβρίζονται και προπηλακίζονται, οι πολιτικοί που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα. Δεν τολμάνε να κυκλοφορούν έξω, εάν δεν συνοδεύονται, από πάνοπλους φρουρούς. Και όσοι αψηφούν την οργή του κόσμου, κάνοντας τους…. νταήδες, αποδοκιμάζονται. Όπως τελευταία ο Χατζιδάκης που τις άρπαξε, αλλά μυαλό δεν έβαλε. Ο Πάγκαλος, που κι αυτός έχει πάρει διαζύγιο, από τη λογική των διατυπώσεών του. Ο Σημίτης, που σαν βρεγμένη γάτα, τρύπωσε στη είσοδο μιας πολυκατοικίας, να προφυλαχτεί από την ……¨μπόρα¨. Και ένα σωρό ακόμα παραδείγματα….. Που όμως, απ’ ότι.........
φαίνεται, δεν τους πτοούν.
Αυτοί έχουν τον χαβά τους.
Καλυπτόμενοι πίσω από την ασφάλειά τους και την ασυλία τους. Πίσω από το θράσος, με το οποίο είναι δομημένα, τα αδίστακτά τους ένστικτα. Και το πάθος του εύκολου πλουτισμού που τους διακατέχει….
Φυσικά και της αλληλοκάλυψης, που χαρακτηρίζει κάθε ακραίο στοιχείο.
Αυτά είναι γνωστά. Και πια αποτελούν θεματολογία αστεϊσμού.

Αυτό όμως, που δεν μοιάζει καθόλου με αστείο και θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους και πολύ σοβαρά, είναι το που οδηγούμαστε εμείς, τα εννέα-δέκα εκατομμύρια Ελλήνων, από μερικές εκατοντάδες αναξιόπιστους ¨τιμονιέρηδες¨ που διαχειρίζονται τις ζωές μας, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και τα λεφτά μας. Προσκρούοντάς τα συνεχώς στα ¨βράχια¨ των λεηλασιών τους και τους γκρεμούς των μνημονίων τους.

Αυτά είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Και να μας αφυπνίσουν…..
Να μας κάνουν να ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, για να τους τιμωρήσουμε τους καταχραστές. Για τους ατιμώρητους, μέχρι τώρα, ΚΛΕΦΤΕΣ που χαχανίζουν σε βάρος μας.
ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΗΔΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ. Και εμείς εξακολουθούμε να μένουμε απαθείς. Αραγμένοι στον καναπέ της αποχαύνωσής μας. Για κλείστε την τηλεόραση με τις μαγειρικές. Και πάμε εμείς να ¨ψήσουμε¨ κανέναν-δυο κλεφταράδες….. Ο λαός της Τυνησίας και της Αιγύπτου τώρα, άνοιξαν τον δρόμο…..

Δεν μένει παρά να το αποφασίσουμε και εμείς…. Απαιτώντας αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ΤΩΡΑ. Και όχι ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ γίνει η αναθεώρηση του συντάγματος και κουραφέξαλα. ΤΩΡΑ. Τροποποίηση του νόμου, με προσωρινή απόφαση της Βουλής.
Και φυσικά με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. Τα κλεμμένα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ.
Αυτό είναι καθολική απόφαση του λαού. Και αν δεν το καταλαβαίνουν, θα πρέπει εμείς πια να τους το δώσαμε να το καταλάβουν……

Για δείτε στην Αίγυπτο, πανικόβλητος ο Μουμπάρακ, τρέμει για το κεφάλι του. Εμείς γιατί τους τα έχουμε αφήσει ( τα κεφάλια τους) στην μακαριότητα και στη σιγουριά τους; Γιατί;
Για να μας τα χώνουν κι από πάνω, πως ¨μαζί τα φάγαμε¨ ;
Για ξυπνήστε αδέρφια….
Καιρός νομίζω, να τους μαντρώσουμε τους Παλαικώστηδες της πολιτικής…..
ΛΥΣΙΑΣ από το kafeneio