Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο, στη Λουίζης Ριανκούρ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.20 το πρωί της Πέμπτης στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους. Σύμφωνα με τις πρώτες ...
πληροφορίες, δεν υπάρχει τραυματίας, ωστόσο οι ζημιές στο κτήριο είναι μεγάλες.
Η έκρηξη σημειώθηκε από ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου. Η μοτοσικλέτα στην οποία βρισκόταν είχε η βόμβα είχε κλαπεί χθες από την περιοχή του Γαλατσίου.
Στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και προειδοποίησε για τη βόμβα, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα.

Παράλληλα δημιουργήθηκε σύννεφο καπνού που έγινε ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί γιατί η Αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει το κτίριο και την περιοχή, όπως αναφέρθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Πρώτο ΘΕΜΑ

Έκρηξη Βόμβας στο Πρωτοδικείο
AxtarmasGr