Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αναψαν φωτιά στη ΝΔ οι... «ντιντήδες»

Ο Φ. Κρανιδιώτης τονίζει ότι οι καιροί που ήδη ήρθαν απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι «ντιντήδες», σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές, ενώ χαρακτηρίζει μεσαιοχωρίτικο αγράμματο «αυτισμό» την τακτική Καραμανλή για τον μεσαίο χώρο
Τον εφιάλτη των «δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων», των «σκληρών» και των «μετριοπαθών», εντός της ΝΔ επαναφέρει πάνω από τη Ρηγίλλης ο στενός πολιτικός φίλος του κ. Αντ. Σαμαρά, δικηγόρος κ. Φ. Κρανιδιώτης.
Μέσα από ένα μακροσκελές άρθρο του σε ιστοσελίδα, στην οποία γράφουν και αλλά πρόσωπα που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΝΔ, απευθύνει νουθεσίες προς τα κομματικά στελέχη, προωθεί μια «σκληρή γραμμή» και παράλληλα ακυρώνει την πολιτική του «μεσαίου χώρου» πάνω στην οποία βασίστηκε ο κ. Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Κρανιδιώτης στο κείμενό του (antinews.gr), το οποίο έχει σαφέστατα εσωκομματική διάσταση και οι αποδέκτες των μηνυμάτων του είναι πολιτικά στελέχη της ΝΔ, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι καιροί που ήδη ήρθαν απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι ''ντιντήδες'', απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές». Σε άλλο δε σημείο επισημαίνει, χωρίς ...
να κατονομάζει πρόσωπα: «Υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες γι' ανύπαρκτες ''συγκρούσεις'', υπονομεύει τη συλλογικότητα και προσπαθεί να ''κοντύνει'' όποιους θεωρεί απειλή, π.χ. για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του. Λίγη γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός, αλλά, αδέλφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μόνο με ''αδελφίστικα'' κόλπα, δεν κάνεις πολιτική».

Ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήρισε τέλος μεσαιοχωρίτικο αγράμματο «αυτισμό» την τακτική του κ. Κ. Καραμανλή για την προσέλκυση ψηφοφόρων που ανήκουν στον μεσαίο χώρο.

Βουλευτές της ΝΔ, σχολιάζοντας την παρέμβαση του στενού πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά, σημείωναν με νόημα ότι το κείμενο γράφτηκε την ημέρα που ο κ. Σαμαράς συναντούσε τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Ο κ. Κρανιδιώτης ρωτήθηκε χθες για το εάν εννοεί τον πρώην υπουργό Παιδείας και τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλο, αλλά διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ισχυρισμό. Με τον κ. Παναγιωτόπουλο, μάλιστα, δήλωσε (ρ/ς «Real») ότι είναι στενοί φίλοι.

Η Ρηγίλλης, πάντως, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο κ. Λυκουρέντζος περιορίστηκε να πει ότι δεν οφείλει να κάνει σχόλιο σε οτιδήποτε γράφει ένας αρθρογράφος που φιλοξενείται στις εφημερίδες ή κάνει δηλώσεις.

ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ 21»
Στενές σχέσεις Σαμαρά με τα μέλη του

Ο Φ. Κρανιδιώτης, όπως επίσης και έτερος στενός πολιτικός φίλος και συνεργάτης του κ. Σαμαρά, κ. Χρ. Λαζαρίδης, ανήκουν στο «δίκτυο 21». Μια ομάδα που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει, αγωνίζεται για την εθνική αφύπνιση, η οποία -σημειώνουν- «δεν είναι πολιτικό αίτημα, είναι ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κρύψει ποτέ ότι με τα μέλη του «δικτύου 21» διατηρεί πολιτικές σχέσεις. Αλλωστε, εκτός του κ. Λαζαρίδη, στη Ρηγίλλης αξιοποιήθηκε σε υψηλόβαθμη θέση ακόμη ένα πρόσωπο που προέρχεται από τη συγκεκριμένη ομάδα. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κυρία Βασ. Τζότζολα, η οποία μάλιστα είναι με τη σειρά της στενή -πολιτικά και κοινωνικά- φίλη με τον κ. Φ. Κρανιδιώτη.

Το «δίκτυο 21» είχε σχετικά αδρανήσει επί των ημερών του κ. Καραμανλή, καθώς όπως και τα ίδια τα μέλη του παραδέχονται σήμερα η απόσταση που τους χώριζε από την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού ήταν τεράστια. Δραστηριοποιήθηκαν πιο έντονα αμέσως μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2009 και στήριξαν την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το αμέσως προσεχές διάστημα τα προβεβλημένα στελέχη του «δικτύου» εμφανίστηκαν να διαχωρίζουν τον κ. Σαμαρά από τη ΝΔ και να ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος την υιοθέτηση μιας «σκληρής γραμμής» τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εθνικά θέματα.

Γιάννης Σαραντάκος από το ΕΘΝΟΣ