Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σκασμός, οι ρήτορες πολύ μιλήσανε

Ανάσα πια και τον σκασμό!
Δεν γίνεται αδέρφια. Δεν τσουλάει άλλο το πράγμα. Ο καθείς ότι θέλει λέει, όποια ώρα, όπως του 'ρθει, ότι να 'ναι, παπαριά και νόσος και η μαλακία στεφάνι. Του άλλου όμως, του φταίχτη, του θύτη! Ναι να το καταλάβω, αλλά ζούμε σε χώρα υπό κατοχή! Αυτό είμαστε. Καταλάβετε το επιτέλους, θέλετε δεν θέλετε κι αυτό δεν αλλάζει ούτε με παχιά λόγια, υβριστικά σχόλια κλισέ, ούτε με αγιογραφίες εθνικής συνείδησης via facebook γ' διαλογής. Ξεπερασμένο!

Ντρέπομαι λέω που είμαι Έλληνας. Ξεπουλήθηκα και δεν μίλησα. Δεν καταλαβαίνω πια τι είμαι, ποιος είμαι, το λόγο που ζω. Μου πέθανε το όνειρο, το αύριο και ...
το έριξα στο πένθος και τη κλάψα! Συνταγή αλάνθαστη, μοναδική, ελληνικότατη. Της εθνικής ξεφτίλας!

Οι περισσότεροι δεν φταίμε, αλλά δεν αντιδράμε όμως. Φοβόμαστε το ανάστημα του δήμιου γιατί ποτέ δεν κάτσαμε να μετρήσουμε το δικό μας που να πάρει η ευχή. Μια Ελλάδα σε πλήρη διάλυση, με πολιτικούς τελειωμένους στη συνείδηση μας, αλλά μ' αυτούς θα πάμε το στόρι μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνιά. Ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι, δεν ξέρουν άλλη δουλειά πέραν της αιωνιότητας της έδρας και της αθανασίας της εξουσίας. Είναι φυσικό να μην ξεκουμπίζονται. Θα βρούμε “άλλους” όμως! ΕΜΕΙΣ θα βρούμε αυτούς τους άλλους. Δεν θα έρθουν μόνοι τους από τον ουρανό;

Θεσμοί στην εντατική, που ο μόνος λόγος που γίνονται ακόμα σεβαστοί από έμενα και εσάς και υπακούμε είναι επειδή γουστάρουμε ...το φιλί της δημοκρατίας! Δεν ήμασταν, δεν θέλουμε, δεν γεννηθήκαμε αγρίμια αλλά όλα οδηγούν ντουγρού προς τα εκεί.

Και εδώ έρχεται η ερώτησή μου στον κ. Μίκη Θεοδωράκη. Μην περιμένετε τις εξελίξεις και αιφνιδιάστε τους. Τώρα είναι η ώρα, όχι μετά τις εκλογές. Βρείτε τώρα υγιείς νέους και νέες, σημερινούς 25άρηδες, 30άρηδες, 40άρηδες, λαμπρά μυαλά, ευσυνείδητους επιστήμονες. Υπάρχουν! Οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο να σηκωθούν από το καναπέ. Βολεύτηκαν κι αυτό δεν κατανικιέται. Στωικά περιμένουν την δράση χωρίς να να επωμιστούν κόστος. Έτσι έμαθαν μια ζωή. Το ξεβόλεμα γι' αυτούς σημαίνει, έτσι κι αλλιώς, θάνατος! Τώρα όμως κ. Θεοδωράκη, σήμερα.
Aναγνώστης athensrt New

Από MediaSoup