Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η «αποπομπή» της Γκερέκου !!!

Πολλά έχουν γραφτεί για την αποπομπή της κ. Γκερέκου από την κυβέρνηση. Οι γνώμες διίστανται, καλώς ή κακώς την έδιωξε ο Γιώργος, δεν την έδιωξε αλλά παραιτήθηκε, συντροφικά μαχαιρώματα είδαν κάποιοι προσπαθώντας να σώσουν το πολιτικό της κύρος.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα επιθυμούσε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση των φορολογικών ζητημάτων ...
του συζύγου της που εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής τους γνωριμίας, έως και σήμερα.

Δηλώνει επίσης ότι δεν διεκδίκησε την κατοχή του «αλάθητου» και ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές της κρίσεις, και υπέβαλλε άμεσα την παραίτησή της αναφέροντας ότι, «δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».
Η κ. Γκερέκου λίγες ώρες πριν την παραίτηση της σε εκδήλωση του υπουργείου στην Καλαμάτα απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα
Δεν μας πείθει η πρώην υφυπουργός ότι υπέβαλλε άμεσα την παραίτηση της, αλλά πιστεύουμε ότι της ζητήθηκε η παραίτηση και ο πρωθυπουργός την έδιωξε λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα της φοροδιαφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου και αυτό είναι το δυσάρεστο.

Είναι δυσάρεστο επειδή δεν είναι αυτονόητο να μην επιλέγονται και να μην απομακρύνονται άμεσα από  κυβερνητικά καθήκοντα πρόσωπα που έχουν παρόμοιες οικονομικές διαφορές με το δημόσιο.