Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Οι κερδισμένοι, οι πανηγυρισμοί, η φάκα, η ανακωχή και η πίσω πόρτα !!!

Γ. Παπανδρέου : Η Ευρώπη και Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από αυτή την κρίση
Α. Σαμαράς : Οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς
Α. Παπαρήγα: Είναι το τυρί στη φάκα
Γ. Καρατζαφέρης: Κερδίσαμε μία ανακωχή
Α.Τσίπρας : Μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
«Η Ευρώπη και Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από αυτή την κρίση» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι «κερδίσαμε όλοι» και....
η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά χαρακτήρισε θετική και μόνο την ύπαρξή του και θεωρεί ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Ο κ. Α. Σαμαράς διατηρεί επιφυλάξεις και είναι κατά της λύσης του ΔΝΤ και δήλωσε ότι «οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς» και συμπλήρωσε «αν υπάρχει κάτι πραγματικά θετικό, είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την οποία αποτρέπεται η πιστωτική ασφυξία στην ελληνική αγορά. Αυτό το παλέψαμε ως Νέα Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό».

Η κ. Α. Παπαρήγα δήλωσε ότι αυτή η λύση «είναι το τυρί στη φάκα που έχουν στήσει για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο, μπροστά στα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν στη συνέχεια για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και πολλά άλλα»

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, ούτε καν μία μάχη, κερδίσαμε μία ανακωχή που δεν γνωρίζουμε τη διάρκειά της» και συνέχισε «σε λίγες ημέρες θα βγούμε για δανεισμό. Αν πετύχουμε να δανειστούμε με επιτόκιο πέριξ του 5% αυτό θα είναι πράγματι κάτι. Αν όμως ξεπεράσει το 6% τότε πράγματι θα χρειαστούμε πρόσθετη βοήθεια».

Ο κ. Α.Τσίπρας θεωρεί ότι είναι αρνητικό στοιχείο η ανάμειξη του ΔΝΤ και δήλωσε ότι «οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, αλλά και οι δυσμενείς συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με αυτό, μας φέρνουν νέα, ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα» και συμπλήρωσε «Ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας απ’ αυτή την κρίση, είναι έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αλλάξουμε πολιτική».