Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Γκολ αυτοί σέντρα εμεις!

Ανακοίνωση σχετικά την ανακοίνωση του οίκου Standard and Poor’s, για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της χώρας από το Υπ. Οικονομικών.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον οίκο Standard and Poor’s η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά το γενικευμένο έλλειμμα αξιοπιστίας απέναντι στη χώρα μας, καθώς τα τελευταία χρόνια καμία δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή δεν τηρήθηκε, αντίθετα συνεχιζόταν η τεράστια σπατάλη και η πελατειακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η απάντηση της σημερινής Κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι σαφής, αποφασιστική και εγγυάται απτά αποτελέσματα.

Με την προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, προς τους κοινωνικούς εταίρους κατατέθηκε ένα απολύτως σαφές και δεσμευτικό πρόγραμμα δράσης, που καλύπτει όλα τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Προχωρούμε με αποφασιστικότητα και συγκροτημένο σχέδιο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% από το 2010 και μείωσή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2013.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη κάθε διεθνή αξιολόγηση που αφορά και επηρεάζει την χώρα μας. Αλλά έχουμε τη δική μας στρατηγική και εμμένουμε σε αυτή. Για αυτήν έχουμε πάρει την εντολή του Ελληνικού λαού και μπορούμε να την υλοποιήσουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία.

Η στρατηγική μας αφορά τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος, τη διοίκηση, το πολιτικό σύστημα. Στρέφεται στην ουσία των προβλημάτων. Στα αίτια και όχι μόνο στα αποτελέσματα και γι’ αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αξιολογείται μέρα-μέρα. Θα αξιολογηθεί την ώρα που πρέπει.

Τα μέτρα που παίρνουμε είναι δύσκολα. Κανείς δεν τα πήρε μέχρι τώρα και σε καμία περίπτωση η προηγούμενη Κυβέρνηση.
=============================
Σχόλιο: Είναι η γνωστή στρατηγική “Γκολ αυτοι σέντρα εμείς… θα ιδρώσουν που θα πάει”!  Η αξιολόγηση θα γίνει την μέρα που πρέπει: Στο ενδιάμεσω η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση για καταρευση .
Από papaioannou