Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Με τις πιτζάμες ...πιάστηκε ο Χριστοφοράκος!

Έχει τα ονόματα πέντε υπουργών στη ΝΔ και γραπτές αποδείξεις για δύο!
Σε μεγάλο το δίλημμα ο ίδιος. Παραγεγραμμένα για τους Γερμανούς τα αδικήματα προ του 2004 που αφορούν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ...
Αγουροξυπνημένος και σε δικό του σπίτι συνελήφθη κοντά στην πόλη με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.
Ποιους παρακολουθούσαν.
Δεν είχε κάνει καμιά συμφωνία με τους Γερμανούς.
Τι πήγε να κάνει στο κυπριακό προεξενείο της Βιέννης...
Νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η σύλληψη του Μιχάλη Χριστοφοράκου έγινε σήμερα στις 6:40 το πρωί σε σπίτι στο χωριό Rosenheim (Χωριό των Ρόδων) το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα κοντά στο Σάλτσμπουργκ, στα σύνορα Βαυαρίας - Αυστρίας. Ο Μ. Χριστοφοράκος ήταν αγουροξυπνημένος και με τις πιτζάμες. Το σπίτι ήταν ιδιόκτητο ή νοικιασμένο από τον ίδιο και δεν ανήκε σε φίλους τους, όπως ακούστηκε.
Στο Σάλτσμπουργκ θυμίζουμε ότι βρίσκεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Raiffeisen Βανκ απ' όπου διακινούνταν τα ποσά από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, με όποια αξία έχει αυτό για το γεγονός ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε το σπίτι του εκεί κοντά και όχι κοντά στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο.
Κατά τις πληροφορίες, επίσης, η σύλληψη έγινε αφού προηγήθηκε -ηλεκτρονική και φυσική- παρακολούθηση επτά φιλικών σπιτιών και τηλεφώνων του κ. Χριστοφοράκου μεταξύ των οποίων και του υιού ενός εκ των συγκατηγορουμένων του και πρώην στενού συνεργάτη του, του Δ. Δενδρινού στο Μόναχο. Το σπίτι αυτό μάλιστα αγοράστηκε πρόσφατα. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Δενδρινός έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Γεννάται επομένως το ερώτημα αν το σπίτι αυτό αγοράστηκε με ...το μανα εξ ουρανού!
Παρά τα όσα ακούστηκαν επίσης θεωρείται βέβαιο ότι...μέχρι τουλάχιστον την ώρα της σύλληψης ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε έρθει σε συμφωνία με τη γερμανική Δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι οι νομικοί του σύμβουλοι, στην Ελλάδα και την Γερμανία, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν στενές πολιτικές και συγγενικές σχέσεις με τη ΝΔ και διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φέρονται να τον εχουν συμβουλεύσει να αποκαλύψει μόνο ονόματα υπουργών του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους είχε επαφές και συναλλαγές.Ωστόσο, το αδίκημα της δωροδοκίας για το διάστημα μέχρι το 2004 έχει παραγραφεί για την γερμανική Δικαιοσύνη. Επομένως τις γερμανικές αρχές, για να κάνουν την όποια συμφωνία, δεν τις ενδιαφέρει η μέχρι το 2004 περίοδος αφού τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα αλλά η μεταγενέστερη, δηλαδή η περιοδος μετά το 2004 κατά την οποία είχε αρχίσει να κυβερνά η ΝΔ.
Η υπόεθση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον από το σημείο αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος γνωρίζει τα ονόματα πέντε διετελεσάντων υπουργών επί ΝΔ για δύο εκ των οποίων μάλιστα φέρεται να έχει και γραπτές αποδείξεις.
Κατά συνέπεια το δίλημμα για τον κ. Χριστοφοράκο είναι σκληρό και αδυσώπητο. Θα πρέπει να διαλέξει αν θα μιλήσει μόνο για "πράσινους" και θα βρεθεί στον Κορυδαλλό ο ίδιος ή αν θα μιλήσει και για "γαλάζιους" προκειμένου να έχει κάποια πιθανότητα να δικαστεί στη Γερμανία. Το παιχνίδι μόλις τώρα ανοίγει...
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος εθεάθη προ περίπου 15 ημερών στο κυπριακό προξενείο της Βιέννης. Τι ακριβώς έκανε εκεί, στο προξενείο δηλαδή μιας χώρας με πολλές off shore εταιρείες, είναι άγνωστο και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν που όμως δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Του Στάθη Παλαιολόγου, από το PRESS-GR