Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Βερολίνο για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη Σε διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του...
ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Ο ίδιος Γιάνης Βαρουφακης, σε συνέντευξή του στο MEGA την Τετάρτη, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε, τονίζοντας, ότι είναι πολιτική του απόφαση αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει σε έναν ανταγωνισμό. Προσέθεσε πως η τακτικά οφθαλμός αντί οφθαλμού οδηγεί στο να είναι όλοι τυφλοί.

Η ενόχληση του ΥΠΕΞ ωστόσο δεν περιορίζεται στις δηλώσεις Σόιμπλε, αλλά επεκτείνεται και στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.

Η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τη δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ πως, «εξ όσων γνωρίζει», ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς δεν έθεσε το ζήτημα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η σχετικά ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος σημείωσε ότι το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων ετέθη τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κ. Κοτζιά με το Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, όσο και κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.