Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έσπασε τη σιωπή του ο Βαρουφάκης στον Χατζηνικολάου

O Γιάνης Βαρουφάκης έσπασε τη σιωπή του τη νύχτα και μιλούσε μέχρι τις 2 το πρωί στον Νίκο Χατζηνικολάου.

♦ Επειδή λέγεται «Ενικός» η εκπομπή, συμφωνήθηκε να μιλούν στον ενικό, κάτι που το τήρησε μέχρι τέλους ο υπουργός, ενώ ο Χατζηνικολάου μιλούσε πότε ενικό και πότε σε άψογο ενικοπληθυντικό αριθμό.

♦ Ο συνηθέστερος διάλογος ήταν...
«Νίκο μου», «υπουργέ μου».

♦ Ο Χατζηνικολάου μέχρι εκεί έφτασε. Ποτέ δεν είπε «Γιάνη μου», αν και ο καλεσμένος είπε τουλάχιστον 248 φορές «Νίκο μου».

♦ Ο Βαρουφάκης τις περισσότερες φορές απαντούσε «δεν το ξέρω», δείχνοντας ότι δεν κάνει τον ξερόλα όπως κάνουν όλοι οι υπουργοί.

♦ Την πάτησε όμως γιατί απάντησε «δεν το ξέρω» όταν ρωτήθηκε για το θέμα της αύξησης των μισθών της ΔΕΗ, για το οποίο βοά η Ελλάδα.

♦ Αγνοούσε το θέμα ο Γιάνης, αλλά δικαιολογείται γιατί είχε σπάσει χθες τη σιωπή του σε άλλα 113 κανάλια και πώς θα μπορούσε να ενημερωθεί για ένα τέτοιο θέμα; Δεν προλάβαινε.

♦ Ωστόσο, ο Χατζηνικολάου δεν τον ρώτησε «τι δουλειά κάνεις και δεν ξέρεις τέτοιο θέμα;» γιατί είχε δεινοπαθήσει να τον φέρει στο στούντιο για την αποκλειστικότητα και δεν ήθελε να τον προσβάλει.

♦ Ο υπ. Οικονομικών είπε ότι πρέπει να κοιτάξουν με τον Σόιμπλε «τι θα γίνει με τη σχέση τους». Αν θα προχωρήσουν, δηλαδή, ή αν θα χωρίσουν.

♦ Άλλα σημαντικά που είπε είναι ότι στη ΔΕΛΤΑ της γειτονιάς μας δεν τον πειράζει ιδιαίτερα αν δεν κόβουν αποδείξεις. Γι' αυτό από το πρωί τέτοια μαγαζιά έχουν κατακλυστεί από πελάτες που μοιράζονται τον ΦΠΑ με τους καταστηματάρχες.

♦ Αποκάλυψε επίσης ότι συμφώνησε με τον Σόιμπλε να έρθουν 500 Γερμανοί εφοριακοί, αλλά μάλλον το μετάνιωσε γιατί δεν ξέρουν ελληνικά και πώς θα ρωτήσουν τον ταβερνιάρη στη Σέριφο για τη σφυρίδα, όπως συμπλήρωσε ο Χατζηνικολάου.

♦ Έκτακτη εισφορά ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει, εκτός αν βάλει, αλλά δεν θέλει να βάλει, οπότε παίζεται το πράγμα και είναι ανοιχτά τα προγνωστικά, εκτός αν βάλει τελικά σε όσους τα έβγαλαν έξω, οι οποίοι μπορούν όμως να τα δηλώσουν.

♦ Η συνέντευξη έκλεισε κοντά στις 2 αφού, όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, στις 5.20 τα ξημερώματα έχει την πρώτη σύσκεψη της ημέρας αλλά μάλλον σε κάποιο ξένο κανάλι θα μίλησε λόγω της διαφοράς ώρας.

♦ Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε σαν γυναικείος τελικός, όπως για τους άνδρες ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Μουντιάλ. Όλες οι γυναίκες ήθελαν απερίσπαστες να τον παρακολουθήσουν, γι' αυτό έλεγαν στους άνδρες τους ότι έχουν πονοκέφαλο.

♦ Ο Τσίπρας έστειλε ερώτηση μέσω twitter και Χατζηνικολάου στον υπουργό του γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να τον βρει.

! Στην έντυπη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών», που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, διαβάστε το «Πάμε Λουκέτο» με τίτλο «Ασιτία ο Άδωνις».

Λάκης Μπέλλος από efsyn