Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τρέλα με κορδέλα.

Γράφει ο  mitsos175
              
Τρέλα είναι η πολιτική ζωή του τόπου. Τρέλα με κορδέλα. Κορδέλα που γίνεται φιόγκος. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Τελικά θα γίνει ή όχι δημοψήφισμα; Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, για το αν θα κάνουμε δημοψήφισμα, να τελειώσει το σήριαλ; Έχουμε αρχίσει και μπερδευόμαστε.

Καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ."Έκλεισε το θέμα ηγεσίας". Σώωωπα. "Δεν θα γίνει συνέδριο". Σώωωπα. Η Ντόρα δε λέει να σωπάσει και...
τα νεύρα του Αντώνη θα τα σπάσει. Έτσι είναι τα σκόρδα, δανεικά. Τόσο καιρό δε μίλαγε, γιατί ο Αντώνης είχε την κουτάλα. Κι όταν τρώνε δε μιλάνε. Δεν είδες ο Καραμανλής; Γι αυτό δεν πνίγεται. Δεν χάνεις μπουκιές όταν μόνο μασάς. Έλα όμως που έχασε την εξουσία κι "άρχισαν τα όργανα, σήκω απ' τη θέση σου". "Φύγε κι άσε με" του είπε η Ντόρα. "Δεν πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω", τραγούδαγε ο Αντώνης. Στο τέλος θα πουν κι οι δυο μοιρολόγια.

Η Σοφία με το μαλλί που πήγε; Κομμωτήριο; Της έχω διπλό απορροφητικό χαρτί υγείας δώρο. Αν δεν ήταν αυτή, ο Άδωνης, κι η βλακεία του Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβλεπε πρωτιά ούτε με κιάλια.

Το καλύτερο ανέκδοτο το είπε ο Γκίκας. "Έβγαζα τα λεφτά έξω για να μην τα χάσω"! Δε θα ήταν αστείο, αν ο ίδιος δεν ήταν μέσα σε όλα και δεν ήταν υπουργός οικονομικών! Ο Σαμαράς τον εμπιστεύονταν, οι αγορές τον εμπιστεύονταν, οι τοκογλύφοι τον εμπιστεύονταν, αλλά αυτός κορόιδο ήταν να εμπιστευτεί τον εαυτό του; Αφού είχε αυτογνωσία. Εδώ που τα λέμε, κανείς άλλος εκτός των δημοσιογράφων, δεν του είχε εμπιστοσύνη. Γι αυτό δεν τον χαιρετούσαμε. Μη μας λείψει κάνα δάχτυλο μετά.

Το Ποταμάκι χείμαρρος κατά του δημοψηφίσματος. "Δεν γουστάρουμε να ρωτήσουμε το λαό. Μας ενδιαφέρει μόνο η γνώμη του Μπόμπολα, τρέχει τίποτα"; Εσύ θα τρέχεις Σταύρο μου, να μαζεύεις ψήφους για να ξαναμπείς βουλή. Φώτη ζεις, εσύ τους οδηγείς.
Άντε να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Ήταν κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ. Τώρα μια χούφτα χώμα. Όχι ακριβώς χώμα, λάσπη, και κάτι άλλο με πιο έντονη μυρωδιά, μεθανίου. Αλλά ποιός νοιάζεται πλέον; Κανείς, αφού δεν θα μείνει κανένας.

Πίσω λοιπόν στην κυβέρνηση. "Ακατανόητη" η κατάληψη συντρόφων Αναρχικών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή δεν το περιμένατε ποτέ από κάποιους που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μάλλον θέλατε να κάνουν τούμπες. Αυτό είναι ακατανόητο, που έκαναν οι Αναρχικοί; Και τι είναι κατανοητό και λογικό; Να φοράς κουκούλα επειδή βρέχει και να σε πάνε μέσα; Να έχουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Να ξεχνάτε όλα όσα είπατε μόλις ένα δίμηνο πριν; Να ισχύουν οι ναζιστικοί νόμοι κι ούτε κουβέντα για κατάργησή τους; Κι όλα αυτά από μια αριστερή κυβέρνηση; Για συνέλθετε λίγο, καλό σας έκαναν, μπας και κατεβείτε από το καλάμι που καβαλήσατε.

Τρέλα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στον πλανήτη. Τα μεγάλα κράτη πουλάνε τρέλα στα μικρά, οι άνθρωποι αφανίζουν το είδος τους (μαζί με τα υπόλοιπα είδη είναι αλήθεια), πολεμούμε μέχρις εσχάτων σε πολλά μέρη του κόσμου, είμαστε όλα τα κράτη χρεωμένα αλλά λίγοι ξέρουν που χρωστάμε (εκτός της Μιχαλούς), η εκμετάλλευση καλά κρατεί κι έχουμε από πάνω την απαίτηση (αυτό είναι το αστείο) να θεωρούμε το είδος μας "νοήμων"!

Είμαστε ένας τρελός, τρελός κόσμος. Σχιζοφρενικός, καταθλιπτικός και με άπειρες φοβίες. Τα νεύρα μου, τα χάπια μου, κι ένα διαστημόπλοιο να φύγω. Ελπίζω οι εξωγήινοι να έχουν άλλη πολιτική για τους πρόσφυγες. Πιο "ανθρώπινη"...