Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο φοβιτσιάρης Γκίκας

Ευχάριστη έκπληξη στη μονότονη καθημερινότητα των Ελλήνων αποτέλεσε η ανθρώπινη εξομολόγηση του Γκίκα Χαρδούβελη που είπε ότι το 2012 έβγαλε μισό εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό επειδή φοβήθηκε πιθανή έξοδο από το ευρώ.

Καραμέλα έχει καταντήσει πια αυτή η έξοδος από το ευρώ. Κάντε την επιτέλους να πάει στο διάολο να ησυχάσουμε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας...
στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην σύμβουλος επί οικονομικών του πρωθυπουργού Παπαδήμου παραδέχτηκε ότι το καλοκαίρι του 2012 έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, ενώ μας έλεγε ότι το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είναι ασφαλές, οπότε καταλαβαίνουμε ότι είναι διπολική προσωπικότητα και χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Σιγά τώρα μη μας έλεγε ψέματα! Φαίνεται τόσο τίμιος και καθωσπρέπει με τη γραβάτα του! Καμιά σχέση με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε ότι είναι θύμα, αφού ήθελε να μεταφέρει και κάτι άλλα εκατομμύρια που είχε στη μπάντα αλλά ο Λουκάς Παπαδήμος του είπε να κάνει κράτει για να μην τους κρεμάσουν κουδούνια.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε ότι μπορεί να φαίνεται ατρόμητος αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ φοβιτσιάρης και τα βράδια κοιμάται με το φως αναμμένο γιατί φοβάται μήπως πεταχτεί από την ντουλάπα κανάς μυστικός εφοριακός του Βαρουφάκη και τον φορολογήσει για τα αδήλωτα λεφτά που έστελνε στο Τζέρσεϊ.

Εγώ πάντως τον καταλαβαίνω τον Γκίκα Χαρδούβελη. Κι εγώ έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό. Όχι επειδή φοβήθηκα αλλά γιατί ήταν τόσα πολλά που δε χωρούσαν εδώ.

Ακούστε τώρα τί θυμήθηκα! Θυμήθηκα τη Μαρία Σπυράκη να μιλάει για αεροπλάνα από την Ιταλία που το καλοκαίρι του 2012 έφερναν μετρητά στις ελληνικές τράπεζες για να μη γίνει bank run. Φανταστείτε τί λεφτά είχαν φύγει έξω από τους σωτήρες μας. Τόσο ασφαλές ήταν το τραπεζικό μας σύστημα!

Από την άλλη, ακούω και κάτι θλιβερούς νεοδημοκρατοπασόκους που δικαιολογούν τον Χαρδούβελη λέγοντας ότι τα ίδια κάνουν και οι αριστεροί. Πολύ λογικό επιχείρημα αυτό.

Είτε δεξιός είτε αριστερός το λαμόγιο είναι λαμόγιο. Κι ένας Υπουργός Οικονομικών - ή έστω σύμβουλος πρωθυπουργού επί των οικονομικών - έχει ηθική υποχρέωση να δίνει το καλό παράδειγμα.

Όχι να λέει ότι έχει παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό κι ήθελε να τα διασφαλίσει με μισό εκατομμύριο, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας δεν έχει ούτε 5 ευρώ στην κωλότσεπη για να ταΐσει το δικό του παιδί.

Κάναμε το μέηλ Χαρδούβελη εθνικό ζήτημα. Το μέηλ ενός κοινού απατεώνα που κανόνιζε περικοπές συντάξεων, ενώ διατηρούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφορολόγητα κι αδήλωτα σε φορολογικούς παραδείσους.

Διαβάζω τις αποκαλύψεις για διάφορα στελέχη πρώην κυβερνήσεων κι απορώ πώς τους ψηφίζαμε και τους ανεχόμασταν τόσα χρόνια και πώς ανεχόμαστε ακόμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τα ρεζιλίκια τους, η ξεφτίλα μας.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Κάθε φορά που ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχεται ότι φοβήθηκε κι έβγαλε τα λεφτά του έξω, ένας καπετάνιος πηδάει από κάποιο πλοίο που βουλιάζει.)