Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Βίντεο αφιερωμένο στους ντόπιους Γερμανοτσολιάδες

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τι θα ένιωθαν κάποιοι ντόπιοι Γερμανοτσολιάδες –σαν τον επικεφαλής του «Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Τζήμερο ή τον Γρηγόρη Φαρμάκη, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ- οι οποίοι έσπευσαν να χλευάσουν την απόφαση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις Γερμανικές επανορθώσεις αν παρακολουθήσουν...
το βίντεο που παραθέτουμε.

Σ’ αυτό βλέπουμε τον επικεφαλής του Γερμανικού Αριστερού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, να λέει: «Η Γερμανία έχει μια ιστορική ευθύνη και πρέπει να ακολουθήσει μια ιστορική ευθύνη και πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου και της κατανόησης και του δικαίου. Τουλάχιστον το κατοχικό δάνειο πρέπει να επιστραφεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δάνειο που δεν έχει ποτέ διαγραφεί».

Αλλά πέρα απ’ αυτό ακόμα και γερμανικές εφημερίδες είναι πολύ πιο συγκρατημένες από τους «δικούς» μας Γερμανοτσολιάδες. Η Süddeutsche Zeitung γράφει μεταξύ άλλων: «Το θέμα της ενοχής δεν συζητείται. Οι Γερμανοί κατακτητές έκαναν φρικτά εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι στο οποίο δεν δίνεται συχνά αρκετή προσοχή στη Γερμανία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο και πάλι για επανορθώσεις ύψους 300 δισ. ευρώ και μιλάει για κατασχέσεις. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να θέσει υπό πίεση την γερμανική κυβέρνηση ώστε αυτή να συμφωνήσει στη διαμάχη γύρω από την πολιτική διάσωσης».

Ποιο ξεκάθαρα η Frankfurter Rundschau αφού κάνει διαχωρισμό μεταξύ αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου ασπάζεται εν μέρει τις κυβερνητικές θέσεις: «Η περίπτωση του κατοχικού δανείου που δόθηκε το 1942 είναι διαφορετική. Εκεί δεν ισχύει η αρχή της ετεροδικίας αλλά πρόκειται για ένα γερμανικό χρέος, το οποίο η Ελλάδα ορθώς διεκδικεί».

Λέτε να διαβάσουν αυτά τα Γερμανικά δημοσιεύματα οι ντόπιοι Γερμανοτσολιάδες και να θυμόσουν;