Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα πλήρωσε 101,7 εκατ. ευρώ σε τόκους στην Αυστρία

Μόλις το 28% του πληθυσμού υποστηρίζει μια παραπέρα υποστήριξη της χώρας  
Συνολικά 101,7 εκατομμύρια ευρώ κατέβαλε η Ελλάδα στην Αυστρία σε τόκους, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2014, για τη συμμετοχή της Βιέννης στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δημοσιεύει στο αυριανό (Σάββατο) φύλλο της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», η ελληνική κυβέρνηση είχε εμβάσει μέχρι τις 31.12.2014 το ποσό...
αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Βιέννη έχει αναλάβει επιπλέον εγγυήσεις ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια στο πλαίσιο του EFSF.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» δημοσιεύει επίσης στο αυριανό της φύλλο αποτελέσματα δημοσκόπησης, στην οποία διαπιστώνεται, όπως αναφέρει, ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι αυστριακοί φορολογούμενοι δεν είχαν έως τώρα κανένα μειονέκτημα από τις ενέργειες διάσωσης της Ελλάδας, ωστόσο μόνον ένα ποσοστό 28% υποστηρίζει μια παραπέρα υποστήριξη της χώρας, σημειώνει η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής φέρει ένα ποσοστό 58% των ερωτηθέντων να αντιτίθεται σε μια ακόμη υποστήριξη προς την Ελλάδα στο θέμα του χρέους της.

Μικρή πάντως, φέρεται να είναι η διαφορά του ποσοστού εκείνων που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και εκείνων που την απορρίπτουν, με ένα ποσοστό 40% να τάσσεται υπέρ της παραμονής της και ένα 42% να υποστηρίζει μια έξοδό της από την ευρωζώνη.

Από newsbeast