Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το χοντρόπετσο Mega

Το 2013 ήταν «υποστηρικτής» της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Mega και την μονταζιέρα της ΝΔ. Σήμερα, τον πολιορκούν για να εμφανιστεί στο κανάλι τους, αποδεικνύοντας ότι η δημοσιογραφία τους είναι τόσο  αντικειμενική όσο κοντή και η μνήμη τους.

Ο λόγος για τον πρόσφατα επανεκλεγμένο βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος καταγγέλλει το κανάλι με ανάρτησή του στο facebook για...
διαρκές πρέσινγκ σ’ αυτόν και τους συνεργάτες του προκειμένου να τον πείσουν να εμφανιστεί σε κάποια από τις εκπομπές του. 
Πριν λιγότερο από δύο χρόνια, το Mega Channel μετέδωσε αυτούσιο το βίντεο -κοπτοραπτική της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν να υποστηρίζει την βομβιστική επίθεση στο Mall. Λίγο μετά, υποχρεωμένο από την κατακραυγή και τις καταγγελίες, το κανάλι παραδέχθηκε ότι μετέδωσε αυτούσιο βίντεο όπως το παρέλαβε από την κυβέρνηση!

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, όμως, είχε γίνει αντικείμενο κακόβουλης κριτικής από τα συστημικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του Mega, αρκετές φορές ακόμα, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της δανεισμένης (και παραλλαγμένης) από τον Αρη Βελουχιώτη έκφρασης «ραντεβού στα γουναράδικα» με την οποία είχε κλείσει λόγο του στη Βουλή.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το ΕΣΡ, τότε, παρά τη δημόσια παραδοχή λάθους του ίδιου του καναλιού έκρινε ότι δεν συνέτρεχε λόγος τιμωρίας του για μετάδοση ψευδών ειδήσεων. Το ίδιο το κανάλι, μάλιστα, μίλησε τότε για απόλυτη δικαίωσή του όπως μας θυμίζει και το βίντεο…
Γιάννης Φλωράκης από e-tetradio