Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Eτσι θα χάσουν την δουλειά τους οι ρουφιάνοι.

Εντολή πτώχευσης για τον Γ. Κουρή από δημοσιογράφους «Αυριανής» και «Φιλάθλου»
   
Ο εκδότης Γ. Α. Κουρής, κατά την προσφιλή του τακτική, όταν δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, πολύ απλά, κλείνει τις εφημερίδες του. Επί δύο χρόνια, είχε αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τόσο στην εφημερίδα «Αυριανή", όσο και στον «Φίλαθλο». Και αντί να προσπαθήσει να βρει μια αξιόλογη συμβιβαστική λύση για τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν κλείσει δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια δουλειάς, «κατέβασε» διακόπτες, μόλις...
αναγκάστηκαν οι απλήρωτοι επί διετία δημοσιογράφοι να προχωρήσουν σε επίσχεση.
  
Βέβαια, την λύση την είχε έτοιμη. Μέσα σε μια νύχτα και αφού λοιδόρησε τους δημοσιογράφους με τα συνηθισμένα και γνωστά ανά το πανελλήνιο απ’ αυτόν κοσμητικά επίθετα, σε μια συνέντευξη – παρωδία, φυσικά στο ίδιο του το κανάλι, δημιούργησε νέα εταιρεία και έβγαλε νέα εφημερίδα. Με ευτελείς μισθούς, χωρίς ασφάλιση και με αβεβαιότητα για το μέλλον.
  
Δεν θα κρίνουμε τους συναδέλφους που «υπέκυψαν» στην ανεργία και προτίμησαν να συμβιβαστούν με όσα ελάχιστα προσέφερε. Θα πούμε όμως, ότι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους, συντηρούνται από συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν κάνει τις άπειρες περικοπές, τόσο στους αυτούς τους όσο και στις οικογένειές τους και περιμένουν Χριστούγεννα και Πάσχα να πάρουν το βοήθημα της ΕΣΗΕΑ. Και άλλοι, ΠΕΙΝΑΝΕ. Δεν είναι 100, 200, 300. Είναι χιλιάδες…
  
Οι σε επίσχεση δημοσιογράφοι των εφημερίδων «Αυριανή» και «Φίλαθλος», ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες και αυτό γιατί ο Γεώργιος Κουρής, το θέλησε. Τα παιδιά των δημοσιογράφων των εφημερίδων του Κουρή, δεν έχουν ιατρική περίθαλψη, επειδή ένα πρωί, έτσι αποφάσισε ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος. Ευτυχώς που υπάρχει σιωπηρή παράταση από το Δ. Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. (Ίσως χρειασθεί να παραταθεί ακόμα).
  
Είναι γνωστό, ότι οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν τους υπό επίσχεση δημοσιογράφους των δύο εφημερίδων, είναι πάμπολλες. Καμία από αυτές όμως δεν έχει λάβει σάρκα και οστά. Λες και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, ισχύουν για όλους τους άλλους εκτός από τον Γ. Α. Κουρή.Είναι γνωστό επίσης, πως σε βάρος των επιχειρήσεών του, έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες. Για ασφαλιστικές εισφορές, για μη καταβολή Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Για εργατική Νομοθεσία. Για ότι υπάρχει και δεν υπάρχει.
  
Και όμως, ο Γ. Α. Κουρής, επιδιώκει να είναι ένας εξ’ αυτών, που θα διεκδικήσουν μια τηλεοπτική άδεια. Οι κινήσεις που κάνει, είναι γνωστές. Αυτοί που σκέφτονται να τον συνδράμουν όμως, ας μελετήσουν προσεκτικά τα παραπάνω. Είναι άδικο να εκτεθούν από υποτιθέμενη άγνοια.
  
Εντολή πτώχευσης

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Αυριανή» από τον Οκτώβριο του 2012, τελούν υπό επίσχεση. Και σε κοινή συνέλευση με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φίλαθλος», αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην ομηρεία τους. Να απαλλαγούν οριστικά από τα δεσμά του «εκδότη», που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει σε κάθε Κυβέρνηση. Και όχι απλά να επιβιώσει. Να εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά του.Στη κοινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, προήδρευσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, και συμμετείχαν το μέλος του ΔΣ Χρήστος Κυρίτσης, η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Χρύσα Σαλαβράκου και ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης. Στους δημοσιογράφους έγινε αναλυτική ερμηνεία των σχετικών νομικών διατάξεων και του τι προβλέπεται, τονίσθηκαν τα θετικά και τα αρνητικά, ενώ η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, αναφέρθηκε σε μια σειρά από παράλληλες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν από την Ένωση.Όλοι οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, υπέγραψαν την σχετική εντολή και την παρέδωσαν στην νομικό σύμβουλο της Ένωσης.
  
Υ.Γ. Από εδώ και πέρα, όλες οι ενέργειές μας θα ανακοινώνονται, ώστε να χάσουν την δουλειά τους οι ρουφιάνοι.