Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βαρουφάκης συγκρίνει την τρόικα με την CIA και τα βασανιστήρια

georgopalis
Φιλοξενώντας την προκλητική απάντηση του Γιανη Βαρουφάκη στο τίτλο του το Γερμανικό περιοδικό Spiegel στην online έκδοση του αναφέρεται στην συνέντευξη που παραχώρησε ο έλληνας υπουργός οικονομικών και στην οποία επαναφέρει το αίτημα για κούρεμα του χρέους.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει στην συνέχεια το Spiegel εγείρει σοβαρές καταγγελίες κατά των ξένων πιστωτών της χώρας ότι την οδήγησαν σε πνιγμό. «Λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή μας επέτρεπαν να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια, μας έσπρωχναν ξανά πίσω κάτω από το νερό, και...
πάλι από την αρχή» δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Spiegel

Χαρακτηρίζοντας τους υπαλλήλους της τρόικα αξιοπρεπείς ανθρώπους ο Γιάνης Βαρουφάκγης παραλλήλισε το έργο τους με αξιωματούχους της CIA που παρά τη θέληση τους οδηγούσαν τους αιχμαλώτους σε εικονικό πνιγμό με αποτέλεσμα να έχουν οι ίδιο τρομερά ηθικά διλήμματα.

Όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδα χωρίς νέα σύμβαση δεν είναι βιώσιμο» συνέχισε ο Γιανης Βαρουφάκης στην συνέντευξη του για να  καταλήξει «Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη κούρεμα. Στην πραγματικότητα, ένα κούρεμα όμως θα ήταν καλύτερο για τους πιστωτές, αλλά και ακόμη φθηνότερο από ό, τι μια επέκταση της πίστωσης.»

Από enikonomia