Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο Channel 4: «Σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος»

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Chanel 4, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν πως πρέπει να δοθεί τέλος στο «μύθευμα» που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε...
πως  «ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία». Αναφορικά για τη συνάντησή του με τον Όζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει». Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε  ότι αναμένει σύντομα μια συμφωνία για την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», είπε χαρακτηριστικά στο βρετανικό κανάλι.

Από το koutipandoras