Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μπάτσοι - κομμούνια - τροχονόμοι!

Διαμαρτύρονται οι Αμερικανοί ότι ο Ομπάμα ενδιαφέρεται πιο πολύ για την Ελλάδα παρά για την Αμερική.

♦ Τέρμα η λιτότητα για την Ελλάδα, λέει, τίποτα όμως δεν λέει για τη λιτότητα στην Αμερική.

♦ Η Αμερική μαζί μας, η Ρωσία μαζί μας. Aυτό με τις δύο χώρες μαζί δεν το έχει πετύχει καμία άλλη!

♦ Α, και η Βενεζουέλα δική μας. Το ξέχασα. Ξεχνιούνται αυτά;

♦ Ακουσε τα δυσάρεστα γι' αυτόν νέα ο Γιούνκερ και θα καταργήσει την τρόικα. Θα βάλει και...
τέταρτον και θα κάνει την καταστροφόικα.

♦ Πλανητάρχης ο Ομπάμα, λοιπόν. Μαύρος πλανητάρχης, όμως. Λευκός πλανητάρχης ο Τσίπρας. Βάζει μπρος σήμερα το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι μέσα στη βδομάδα. Εννοείται ότι θα πιλοτάρει ο ίδιος και ελπίζουμε να έχει μάθει να ξεχωρίζει ότι πετάει στα 5.000 πόδια και όχι μέτρα ή χέρια, και να διαψεύσει τη διαφήμιση.

♦ Στο μεταξύ ξαναχτύπησε ο Σουλτς. Δήλωσε ότι έδωσε συμβουλές στον Τσίπρα να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ανγκελα Μέρκελ. Κι ο Τσίπρας απλώς άκουγε; Βαρουφάκης που χρειάζεται! Και του ενός και του άλλου.

♦ Αν συγκρίνουμε τις δύο εμφανίσεις Βαρουφάκη, η χθεσινή με τον Γάλλο υπουργό Σαπέν ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα από αυτήν με τον Ντάισελμπλουμ, που ό,τι άξιζε ήταν μόνο η χειραψία. Χθες, όταν ο δικός μας είπε ότι είμαστε ναρκομανείς, εξαρτημένοι κάθε φορά από τη δόση, ο Γάλλος υπουργός ζήτησε φούντα για να συνέλθει.

♦ Αναμενόμενη ηρεμία με τον Σαπέν, που... σιωπέν μπροστά στον Γιάνη. Αλλά με τους άλλους δεν μασάει, θα τους τσακίσει όλους. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, το πρόγραμμα τσακωμών Βαρουφάκη γι' αυτήν τη βδομάδα:

Δευτέρα: Αγγλος υπουργών Οικονομικών

Τρίτη: Γιούνκερ

Τετάρτη: Σουλτς

Πέμπτη: Ρεπό

Παρασκευή: Ταξιτζής

Σάββατο: Τσίπρας

Κυριακή: Τσακωμοί με παρουσιάστριες από Bloomberg, ZDF, BBC 2, Σταρ Κεντρικής Ελλάδας.

♦ Καθησύχασε τους εταίρους ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Βαρουφάκη. Ετσι θα πάει μάλλον το πράγμα και στη συνέχεια. Γι' αυτό καλό είναι πρώτα να γίνεται η διάψευση και μετά οι δηλώσεις.

♦ Ο Σαμαράς δήλωσε ότι, εξαιτίας της χειραψίας Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη, ενώ το καλοκαίρι θα είχαμε 19.000.000 τουρίστες, θα έρθουν μόνο 983 άτομα.

♦ Μια βδομάδα υπουργός Αμυνας ο Καμμένος κι έκανε τρεις πολέμους.

1. Εναν με τους Τούρκους στα Ιμια.

2. Εναν ελληνοολλανδικό στο υπουργείο Οικονομικών.

3. Και έναν με τον Σταύρο Θεοδωράκη, για τον οποίο δήλωσε πως, αν θέλει κάτι, θα μιλήσει απευθείας με τον Μπόμπολα.

♦ Ο ΟΗΕ ζήτησε από τον Τσίπρα να τον απομακρύνει, γιατί είναι πολύ οξύθυμος και, αν μείνει μέχρι τέλους της θητείας, θα φτάσουμε στον 5ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

♦ Ο φίλος δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, επικεφαλής της ΕΥΠ; Επεσα τ' ανάσκελα μόλις το άκουσα. Τον είχα συναντήσει τελευταία και είπε ότι «με παρακολουθεί». Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε.

♦ Αίσχος στο μεταξύ. Χαμός το Σάββατο από συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια-πορείες στο κέντρο της Αθήνας και το μετρό Συντάγματος ανοιχτό! Ούτε ένα δακρυγόνο δεν έπεσε, ούτε μία κρότου-λάμψης. Θα πάνε χαμένα 100 τόνοι χημικά που έχουμε. Τι άλλο θα δούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ;

♦ Το πιο όμορφο στιγμιότυπο. ΜΑΤατζής πρόσφερε σε διαδηλωτή ανθοδέσμη μεγαλύτερη από του Μεϊμαράκη στη Ζωή.

♦ Μπερδεύτηκαν αυτοί που ήταν στην πορεία και φώναζαν γεμάτοι απορία: «Δεν είναι αυτή πορεία, είναι κωμωδία / φέρτε μας πίσω / την αστυνομία».

♦ Κυριαρχούσε όμως το σύνθημα «Μπάτσοι - κομμούνια - τροχονόμοι» και ανταπέδιδαν τις επευφημίες τα ΜΑΤ, χτυπώντας τις ασπίδες με τα κλομπ.

facebook.com/louketo
Λάκης Μπέλλος από efsyn