Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Στον σωστό δρόμο για αμοιβαία αποδεκτή λύση

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνηση είναι να
σεβαστεί την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού και πρόσθεσε
ότι θέλει να διορθώσει το υπάρχον πλαίσιο και όχι να το σπάσει.
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το κοινό μέλλον της Ελλάδας και της Ε.Ε. δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σεβαστεί την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού, αλλά και τους κανόνες της Ε.Ε., ενώ ξεκαθάρισε ότι θέλει να διορθώσει το υπάρχον πλαίσιο και όχι να το σπάσει.

Όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για μία βιώσιμη...
λύση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ιστορικά στην Ε.Ε. υπήρχαν πάντα διαφωνίες, αλλά στο τέλος της ημέρας έρχονταν συμβιβασμοί και συμφωνίες.
Έτσι και σήμερα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και συμβιβασμός «για το κοινό μας μέλλον». «Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σουλτς: Ο διάλογος είναι βάση για συμβιβασμούς

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς σχολίασε ότι «ο διάλογος είναι η βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις» και παράλληλα εξήρε την έως σήμερα τακτική του Πρωθυπουργού, λέγοντας πως θεωρεί ότι μάχεται με σωστό τρόπο και για τους Έλληνες και για την ευρωπαϊκή συνεργασία.


Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπάρχει ένα παράθυρο διαλόγου, μέσα από το οποίο πρέπει να βρεθούν τρόποι συμβιβασμού.

Τέλος, ο κ. Σουλτς επεσήμανε οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πληρώνουν τον λογαριασμό τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι πλέον είναι καιρός να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων οι κατέχοντες και όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. 

Από naftemporiki