Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες», λέει ο Ντάισελμπλουμ

«Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες», δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια...
επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος.

Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του οργάνου δήλωσε: «Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».

Στο μεταξύ, γερμανικό «τελεσίγραφο» δίνει διορία μέχρι την έκτατη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Τετάρτη, στην ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει τις προτάσεις της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, «μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα».

Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται φυσικά στην επίσημη ημερήσια διάταξη, αλλά μπορεί κανείς πιθανόν να περιμένει ότι η Ελλάδα θα παίξει έναν ρόλο στις διμερείς συναντήσεις» στο περιθώριο της συνόδου, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Από το Ποντίκι