Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Λάθος Τσίπρα τα περί "διεφθαρμένου λαού".

Όσο και να προσπαθούμε να μην στεκόμαστε με αυστηρή κριτική απέναντι στη νέα κυβέρνηση τώρα στην αρχή, εντούτοις όμως γίνονται κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα συγχωρήσεις. 

Ένα τέτοιο ήταν και η επιεικώς «αστοχία» Τσίπρα να χαρακτηρίσει (σαν ένας νέος Παπανδρέου), το κράτος διεφθαρμένο, ενώπιον του Ρέντσι και εις επήκοον της διεθνούς κοινότητας. Συγκεκριμένα είπε, μεταξύ των άλλων, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής.

Ξέρουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες...
θα πουν πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε κάτι καινούργιο, ότι είπε το αυτονόητο, ότι πράγματι έχουμε ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής. Όμως όσοι το πουν αυτό προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει κράτος και νομίζουν ότι κράτος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Λάθος. Αυτό που στην ουσία είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι. Ναι καλά διαβάσατε. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει κι αυτός τον ορισμό του κράτους. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλούς αξιολογότατους συνταγματολόγους, οι οποίοι μπορούν να του πουν τι σημαίνει κράτος.

Σύμφωνα με τον επίσημο επιστημονικό ορισμό «κράτος είναι λαός οργανωμένος σε νομικό πρόσωπο, ο οποίος διαμένει σε συγκεκριμένη εδαφική επικράτεια, εντός της οποίας ασκεί πρωτογενή και κυρίαρχη εξουσία». Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην γνωρίζει την ακριβή έννοια του κράτους, όμως οι γνώστες της διεθνούς κοινότητας πήραν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος.

Όχι λοιπόν κ. Τσίπρα, δεν είναι ο ελληνικός λαός διεφθαρμένος. Εκείνο που έπρεπε να πείτε είναι ότι έχουμε στην ηγεσία τους κράτους ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα διαπλεκόμενο με την εξίσου διεφθαρμένη και παρασιτική οικονομική ολιγαρχία του τόπου. Ότι έχουμε θεσμούς που ευνοούν τη διαφθορά. Αυτά γιατί δεν τολμήσατε να τα πείτε; Μήπως δεν είναι αλήθεια;