Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τέρμα το πλιάτσικο… Τα πρόβατα γίνηκαν λιοντάρια

Ορθά κοφτά  είπε στην Βουλή λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup ο Bαρουφάκης… Δεν διαπραγματεύεσαι αν έχεις αποκλείσει την ρήξη!!! Δίνοντας μας έτσι τον τόνο, ότι δεν διατίθεται αυτή η Κυβέρνηση να κάνει κѠλ⓪τούμπες.
Αντίθετα μάλιστα μένει πιστή στις εξαγγελίες της… Μόλις χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, έθεσε ευθαρσώς  το ζήτημα...
του κατοχικού δανείου.

Ο Τσίπρας τελικά ναι, είναι συνεπής στις προγραμματικές του δηλώσεις. Δεν είπε τίποτα έτσι για να το πει όταν μας έκανε σαφές, με τρόπο κατηγορηματικό ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια δικαίωσης για την καταβολή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Στο άκουσμα όλων αυτών βλέπουμε τον Σόιμπλε να παθαίνει διαταραχή πανικού δηλώνοντας τη μια στιγμή πως «όλα τέλειωσαν αν η Ελλάδα ΔΕΝ φέρει ένα καινούργιο πρόγραμμα» και  την άλλη ακριβώς το αντίθετο ότι δηλαδή «το Eurogroup δεν θα δεχτεί κανένα νέο πρόγραμμα αφού υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Η σύγχυση της Γερμανίας είναι τόσο μεγάλη που θέλει να μας περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη θηλιά στο λαιμό και να μας πνίξει … Αλλά δυστυχώς για εκείνους, πρέπει να το διαχειριστεί. Διότι, όσο επιμένουν σε ένα πρόγραμμα  το οποίο με αποδείξεις δεν βγαίνει και πρέπει να αλλάξει, τόσο γίνεται όλο και πιο κατανοητό στους λαούς της γηραιάς Ηπείρου ότι «Το όραμα της Ευρώπης των λαών» μας τελείωσε  και τώρα υπάρχει μόνο «Το όραμα  της Γερμανικής Ευρώπης»... το οποίο  μάλιστα έχει ως στόχο να καταστρέφει οικονομίες για να σωθεί η ίδια!!!

Μιχαλού από το Ποντίκι