Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Χρυσόγονος: «Αντιμετωπίζουμε απόπειρα ενός μετα-νεωτεριστικού πραξικοπήματος»

Οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μιλά στο Κόκκινο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Euirogroup, και κάνει λόγο για Κ. Χρυσόγονος: «απόπειρα ενός μετα-νεωτεριστικού πραξικοπήματος». Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ισχυρή και βασίζεται στη δύναμη και την ψυχραιμία του ελληνικού λαού.
 
Ο κ. Χρυσόγονος σχολιάζοντας το κείμενο Ντάισεμπλουμ και την στάση των ευρωπαίων, είπε:...

"Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουμε μια απόπειρα ενός μετα-νεωτεριστικού πραξικοπήματος, διότι οι δανειστές κατ΄ουσίαν ζητούν να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν όχι απλώς αξιώνουν να μη λάβεις νέα μέτρα παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, άρα οτιδήποτε μέτρα πάρεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να τα χρηματοδοτήσεις με επιβολή νέων φόρων ή με περικοπή δημόσιων δαπανών, αλλά αξιώνουν επιπλέον - κι αυτό είναι το πιο εξοργιστικό- να λάβεις τα μέτρα που αρνήθηκε ή δεν μπόρεσε η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση. Ουσιαστικά ζητούν ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών, σα να ήταν η νέα κυβέρνηση συνέχεια ή και χειρότερη από την προηγούμενη.

Υπονοούν την αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Είναι αστείο το επιχείρημα ότι κι εμείς έχουμε εντολή από τους δικούς μας λαούς. Της έδωσαν καμιά λαϊκή εντολή οι γερμανοί ψηφοφόροι της Μέρκελ να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα; Θα τρελαθούμε τελείως; Είναι φανερό ότι υπάρχει μια πλήρης περιφρόνηση σε αξίες και αρχές και θεμελιώδη δικαιώματα που υποτίθεται ότι διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα".

Σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε: "Ηταν το προανάκρουσμα για όσα θα γίνονταν το απόγευμα στο Eurogroup. Να δείξουν τη χώρα αναξιόπιστη, ώστε να μην προσφερθεί καμία διαπραγμάτευση, και είτε να αρνηθεί τελείως τον εαυτό της και την πολιτική της τοποθέτηση, είτε να οδηγηθεί σε μία περιπέτεια με σκοπό στην ουσία να τη ρίξουν.  Αν περάσουμε σε καταστάσεις τύπου Κύπρου στην Ελλάδα, είναι φανερό πως απώτερος σκοπός είναι να πέσει η ελληνική κυβέρνηση".

Αναφερόμενος στις κινήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου, μετά το πέρας του Eurogroup, σημείωσε: "Ο κ. Σαμαράς ανήκει σε ένα πολιτικό παρελθόν, η κυβέρνησή του απέτυχε να φέρει τη χώρα σε βιώσιμη τροχιά αφού μετέφερε την πτώχευση του κράτους στους πολίτες, ο ελληνικός λαός είπε ότι η πολιτική του δεν βγαίνει. Τώρα το να επιμένουν οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις ή κυρίως οι δανειστές να συνεχισθεί, σα να μη συνέβη τίποτα, δείχνει υποχώρηση προς τις δημοκρατικές αρχές και αξίες."

Μιλώντας για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, ο ευρωβουλευτής σημείωσε: 

"Η πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου δεν επιδοκιμάζει αυτή την ακραία στάση η οποία  προέρχεται από τη κλασσική γερμανική δεξιά με τη συνεπικουρία ορισμένων κομμάτων του ΕΛΚ.  Δεν αποφασίζει όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά το Συμβούλιο και μάλιστα με συσχετισμό δυνάμεων οικονομικά, αξιώνοντας για κάθε χώρα να θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Εδώ μιλάμε για μια ωμή εσωτερική παρέμβαση.

Μου έλεγε αξιωματούχος στην Κομισιόν πριν καιρό: Το κινεζικό σύστημα είναι πιο   δημοκρατικό   από το ευρωπαϊκό, διότι στο ΠΓ του ΚΚΚ κάθονται 25, έχουν και οι 25 λόγο, ψηφίζουν. Στην Ευρώπη, το Συμβούλιο που είναι το αποφασιστικό όργανο, μιλάνε 28, αποφασίζει ένας".

Από stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.