Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα Υπό Επίθεση

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, με βλέμμα, ανάστημα, ετοιμολογία και ενδυματικές προτιμήσεις που δεν λυγίζουν ενώπιον ευρω-ενωσιακών εξοχοτήτων, εξάπτει, ως πρωτοφανής  ελληνική υπουργική  εκδοχή, το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών φακών, αποσταθεροποιεί την πόζα υπεροψίας  βλοσυρών ευρω-μανδαρίνων και διευρύνει με γεωμετρική καθημερινά πρόοδο  τον μεγάλο κύκλο δημοτικότητας που τον περιέβαλε ήδη στον ακαδημαϊκό κόσμο –στο εξωτερικό.

Μολονότι καταφέρνει έτσι να προβάλλει...
και να εντυπώνει  στην προσοχή και στον νου της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης το ελληνικό μήνυμα μιας άλλης Ευρώπης, υποσκάπτοντας την μοιρολατρική παραίτηση και τον εθισμό στην υποταγή, οι τρόποι που το επιτυγχάνει φαίνεται να προσβάλλουν την αισθητική μεγάλου μέρους του ελλαδικού πολιτικού και δημοσιογραφικού προσωπικού- τα οποία διακρίνονται, ως γνωστόν, για τα αυστηρά αισθητικά τους κριτήρια...

Χρήσιμο λοιπόν φαίνεται, για την αποκατάσταση κάποιας ισορροπίας στην πλάστιγγα κρίσεως, να ακουσθεί και η μαρτυρία ενός ξένου και δή Αμερικανού, συγγραφέα,  καθηγητή σε μεγάλα πανεπιστήμια, πρώην αρχισυντάκτη της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ και πρώην υπουργού, επίσης Οικονομικών, όχι αριστερής, αλλά της κυβέρνησης Ρέϊγκαν:

Μετάφραση/εισαγωγή Μιχαήλ Στυλιανού

"Η Ελλάδα υπό Επίθεση
Προσευχηθείτε για τον Γιάνη Βαρουφάκη"

του Πωλ Γκραιγκ Ρομπερτς, Information Clearing House, 2-2-15

O νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος είναι ένα πρόσωπο υψηλής ευφυίας. Παρόμοιούς του δεν θα βρείτε σε καμιά Δυτική κυβέρνηση. Καθώς ορθώνεται στον δρόμο αυτών που είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την λεηλασία της Ελλάδος, οι Δυτικοί πλιατσικολόγοι είναι έτοιμοι να τον φάνε.

Το BBC, όπως αποδεικνύει η συνέντευξη στην παρακάτω σύνδεση (στο ΄Ιντερνετ *) του επιτέθηκε άγρια. Θά ακολουθήσουν πολλά.

Επιπλέον, εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να μην καμφθεί και να εμποδίσει τη φοβερή λεηλασία του ελληνικού λαού, δεν είναι απίθανη και η δολοφονία των ηγετικών μελών της.

Η Ουάσιγκτων δεν θα επιτρέψει ανεξάρτητες κυβερνήσεις να εγερθούν στην Ευρώπη. Εάν μια ελληνική κυβέρνηση επιτύχει να σταθεί προστάτης του ελληνικού λαού και να τον αντιπροσωπεύσει πραγματικά, η ιδέα μπορεί να απλωθεί στην  Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και στη συνέχεια στην Ανατολικήν Ευρώπη. Ο έλεγχος πάνω στην Ευρώπη θα ξηλωθεί.

Η εκπορνευόμενη δημοσιογραφία του ΒΒC  αντί συνέντευξης έδωσε κατάθεση. ΄Αφριζε με μίσος κατά του υπουργού, ένδειξη της μανίας με την οποία οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί και οι υποτελείς τους κυβερνήσεις διακατέχονται κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

΄Οπως έγραφα προ ημερών, εάν οι ευρωπαϊκές ελίτ μισούν κάτι περισσότερο από την δημοκρατία και την αλήθεια, αυτό είναι η   υποχρέωση της λογοδοσίας. Μπορεί να στοιχηματίσετε και την ζωή σας  ότι πορνοδημοσιογραφία σαν του ΒΒC θα αναλάβει τη εργολαβία της ελίτ για το μουτζούρωμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης , όπως  το κάνει για τη ρωσική κυβέρνηση, την  κινεζική, και την ιρανική κυβέρνηση και όπως το έκανε  για τις κυβερνήσεις της  Σερβίας, του Ιράκ, της Συρίας  της Λιβύης, και τους Ταλιμπάν.»

*http://www.informationclearinghouse.info/article40858.htm

Από activistis