Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Γερμανία προσπαθεί να μας πατήσει με τη μπότα…

Aναμενόμενη ήταν η αντίδραση της Γερμανίας στην Ελλάδα άλλωστε κανείς δεν περίμενε κάτι λιγότερο… Μας είχε προϊδεάσει  και το άρθρο δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» όταν έλεγε ότι «Αν η καγκελάριος αποδειχθεί τώρα αδύναμη, τελικά το μοντέλο Τσίπρα θα αποδειχθεί επιτυχημένο και θα αποτελέσει οδηγό χρήσης για τους λαϊκιστές σε όλη την Ευρώπη».

Έτσι αναμένεται να μην καμφθούν αλλά να κλιμακώσουν τις πιέσεις τους οι Γερμανοί στην Ελλάδα… τις επόμενες προς παραδειγματισμό στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη του νότου.

Ιδιαίτερα τώρα που ο Τσίπρας προσέγγισε την Ρωσία και φαίνεται να μην κάνει πίσω… τα πήραν στο κρανίο και ξαναφόρεσαν την μπότα…

 Θέλουν να γίνουν όσο πιο σκληροί γίνεται…
ούτως ή αλλιώς τους έχει βγει το όνομα … σύμφωνα με την «Ντι Βελτ» «ο χαρακτηρισμός της Γερμανίας ως «Τέταρτο Ράιχ» είναι πλέον πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ευρωζώνη».

Ότι όμως και να λέει και ότι και να κάνει η Μέρκελ, για πρώτη φορά σε τούτη τη χώρα  γίνεται διαπραγμάτευση και από ότι φαίνεται αυτή η Κυβέρνηση την κάνει σωστά  για πρώτη φορά, γι αυτό και δεν πρόκειται να κάνει πίσω… ούτε σταδιακά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν το κάνει το παιχνίδι θα χαθεί και τα μνημόνια έστω και με διαφορετικά ονόματα θα είναι όλο και πιο σκληρά… Είναι σίγουρο ότι δεν θέλει το «καλό» μας η Γερμανία.

Μιχαλού από το Ποντίκι