Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Π. Λαφαζάνης ανακαλεί δύο εγκρίσεις του έργου στις Σκουριές


Στην ανάκληση της υπ' αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών» προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποβλέπει στη διενέργεια επανελέγχου για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές...
και περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον».

Από avgi


Το εκπληκτικό δελτίο Τυπου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Σκουριές
Κύκλοι του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφραζαν την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές, αφού η απόφαση του Υπουργού, Π. Λαφαζάνη, με την οποία ανακαλείται προς επανέλεγχο η συγκεκριμένη άδεια δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά τους. Αντίθετα, η απόφαση του υπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, κάτι το οποίο πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν για τη ζωή τους, το μέλλον του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους. 

Η νέα κυβέρνηση είναι πρώτα απ’ όλα κυβέρνηση των εργαζομένων και γι’ αυτό, στο πλαίσιο μιας νέας μεγάλης προσπάθειας για την προοδευτική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ασκεί τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο απέναντι σε ενδεχόμενες παρεκκλίσεις και αυθαιρεσίες μεγάλων και ιδιαίτερα πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.