Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά άφησε «παγοκολόνες» Μέρκελ και Ολάντ!

Μπορεί η Ελλάδα να ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης Ολάντ – Μέρκελ στο Παρίσι, αλλά ερωτήματα στη συνέντευξη Τύπου έθεταν μόνο Γάλλοι και Γερμανοί δημοσιογράφοι. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος όμως, Μαρία Δεναξά από το Mega, βρήκε τρόπο με τη βοήθεια των Γάλλων συναδέλφων της μπει στην αίθουσα και να υποβάλει ερώτηση περί Grexit, σε Μέρκελ και Ολάντ!

Η γερμανική αποστολή είχε βάλει εμπάργκο εξαρχής στους Έλληνες δημοσιογράφους, απαιτώντας να τεθούν μόνο 2 ερωτήσεις...
από Γάλλους δημοσιογράφους και 2 από Γερμανούς δημοσιογράφους, απαίτηση που έγινε δεκτή, αν και με ενόχληση από το Ελιζέ. Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι συνεννοήθηκε, ωστόσο, με τους Γάλλους συναδέλφους της και μια από τις ερωτήσεις της γαλλικής πλευράς παραχωρήθηκε στην Ελληνίδα ρεπόρτερ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει ούτε η Μέρκελ ούτε ο Ολάντ.

Μετά από την ερώτηση για το Grexit, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε «καρφώσει» με το βλέμμα της την δημοσιογράφο. Η Μ. Δεναξά, βγήκε από την αίθουσα πριν καν προλάβει να ακούσει τη μετάφραση των δηλώσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου, προκειμένου να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Η απάντηση του Ολάντ, ήταν ότι πρέπει να γίνει το παν- κι από τις δύο πλευρές- ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή συνοχή στην Ευρωζώνη, ενώ η Α. Μέρκελ τόνισε ότι η πολιτική της Γερμανίας και των άλλων χωρών είναι πως προσπαθούν να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Από το koutipandoras