Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γραβάτα Artisti Syriziani

O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χάρισε γραβάτα στον Τσίπρα στην ανταλλαγή δώρων. Ενα άχρηστο δώρο για τον Ελληνα πρωθυπουργό, που ευχαρίστησε, όπως έπρεπε, τον Ιταλό, λέγοντας ότι θα τη φορέσει όταν λυθεί το θέμα του χρέους.

♦Τι είπε; Πλάκα μας κάνει; Δεν έχουμε λύσει ακόμα το θέμα του χρέους;

♦Εν πάση περιπτώσει ο Τσίπρας δεν πρόκειται να φορέσει γραβάτα με τίποτα. Ο αρχιεπίσκοπος μπορεί, ο «Alexis» που τον ανέβαζε και...
τον κατέβαζε ο Ρέντσι, όχι. Γι' αυτό θα τη χαρίσει στον Βαρουφάκη.

♦Καλό είναι πάντως που μας συζητάει για το ντύσιμο όλη η υφήλιος. Γιατί με τον Σαμαρά μάς συζητούσανε για το γδύσιμο από την τρόικα.

♦Απίστευτο σουξέ ο Γιάνης. Συναντήσεις και με Σόιμπλε και Γιούνκερ. Στο τέλος θα του ζητήσει συνάντηση ακόμα κι ο Τσίπρας, να τον γνωρίσει και να του χαρίσει και τη γραβάτα.

♦Ο Πάγκαλος είπε ότι ο Βαρουφάκης θέλει ψυχίατρο γιατί βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη του. Ενώ αυτός-αυτοί έβαζαν το χέρι στην τσέπη μας ή με τα δυο τους έπιαναν τον κώλο μας.

♦Δεν μπορεί να σε λένε Καραγκούνη και να μιλάς για κωλοτούμπες. Για τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη ο λόγος, που μιλούσε για κωλοτούμπα της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους. Οταν έχει κάνει χιλιάδες κωλοτούμπες ο Καραγκούνης και η ομάδα του, δεν μπορούν να λένε ότι ο άλλος κάνει κωλοτούμπα. Με τίποτα.

♦Ο Βαρουφάκης πάντως κατ' αναλογία είναι Καραγκούνης. Γιώργος Καραγκούνης. Ο Γιάνης αντικαθιστά τον Τυπάρα στις καρδιές μας. Ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, όλοι θαυμάζαμε τον Καραγκούνη με την Εθνική. Ακόμα και οι γκριμάτσες του μάς έκαναν εθνικά υπερήφανους. Ε, εθνικά υπερήφανους μας κάνει τώρα κι ο Βαρουφάκης με το ντύσιμο και άσε τον Πάγκαλο να λέει.

♦Ντύνεται λέει ο Θόδωρος στο Αιγάλεω, σε κατάστημα για εύσωμους. Ψέματα λέει. Ντύνεται σε πολυτελές κατάστημα στη Σταδίου. Στον Στρογγυλό.

♦Ελπίζω να μη με κατηγορήσετε για ρατσισμό κι επανέρχομαι στο θέμα μας, που είναι ο Καραγκούνης. Προς θεού, όχι ο Κώστας. Ο Γιώργος. Ο Βαρουφάκης έχει πολλά κοινά σημεία με τον Καραγκούνη:

• Λέει 11 αυτοί, 11 κι εμείς στη διαπραγμάτευση.

• Κάθε αγώνας και κάθε διαπραγμάτευση κρατάει μέχρι το 90' και με τις καθυστερήσεις μπορεί μέχρι το και το 95'.

•Βλέπουμε τον κάθε αγώνα και την κάθε συνομιλία ξεχωριστά.

• Στο τέλος των συνομιλιών λέμε ότι κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο υπουργό Οικονομικών.

•Ε, κι αν τυχόν κάνουμε κωλοτούμπα με το χρέος, λέμε άσχετα στις δηλώσεις και πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

•Οτι δηλαδή πήγαμε καλά στο πρώτο ημιχρόνιο, δεν μας ήθελε η μπάλα, ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης μας, ευχαριστώ για την ερώτηση, γεια σας.

♦Και άντε βγάλε συμπέρασμα αν έγινε κωλοτούμπα στο χρέος.

♦Ο πρωθυπουργός είπε στον Ρέντσι ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένο κράτος. Αλέξη, είπαμε να μιμηθείς τον Ανδρέα Παπανδρέου, όχι και τον Γιώργο Παπανδρέου.

♦Ο Τσίπρας έδωσε ένα σιντί στον Ρέντσι. Είχε τραγούδια του Γιώργου Μαργαρίτη και της Πίτσας Παπαδοπούλου.

♦Πάει να το χαλάσει όμως το πράγμα ο Βαρουφάκης. Χθες έκανε ιταλικό ντύσιμο. Μοντελάκι. Φορούσε ρούχα της περίφημης φίρμας Artisti Syriziani, όπως άλλωστε ήταν και η γραβάτα που χάρισε ο Ρέντσι στον «Alexi».

facebook.com/louketo
Λάκης Μπέλλος από efsyn