Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Help me Vote...

Aπό το 2310net

Η μόδα με τα online “επιστημονικά” εργαλεία που βοηθούν τους ψηφοφόρους να βρουν ποιο κόμμα τους ταιριάζει έχει έρθει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Επειδή πολλοί ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι και γιατί ψηφίζουν, δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε μια εφαρμογή που θα βοηθήσει τους ψηφοφόρους της 25ης Ιανουαρίου. Για λόγους οικονομίας χρόνου καταργήσαμε τις ερωτήσεις -άλλωστε έτσι όπως διατυπώνονται μόνο σύγχυση προκαλούν- και περνάμε κατευθείαν στην ουσία:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Είσαι γέρος/γριά- θεούσος/θεούσα; Πιστεύεις πως ο Σαμαράς θα ήταν ο ιδανικός άντρας για την κόρη σου; Βούτηξες σε κάποιο ποτάμι να πιάσεις το Σταυρό; Σταυροκοπιέσαι έξω από κάθε εκκλησία; Έχεις κάδρο του Τέως στο υπνοδωμάτιο; Φοράς κομποσκοίνι; Χρησιμοποιείς ακόμα τη λέξη...
“κόπανος”; Πιστεύεις ότι η ελευθερία της οικονομίας είναι καλό πράγμα επειδή κάπου άκουσες να το λέει ο Μεϊμαράκης; Ο παππούς Καραμανλής ήταν άγιος; Ο μικρός Καραμανλής ήταν διορατικός; Ο πιο μικρός Καραμανλής είναι το μέλλον; Ο Τσίπρας είναι για σένα μετενσάρκωση του Στάλιν. Μέχρι πριν λίγα χρόνια μισούσες τους πασόκους, τώρα ανακάλυψες ότι μισείς τους πάντες.

ΣΥΡΙΖΑ
Είσαι από αυτούς που μέχρι τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ (κυρίως) για να φύγει η ΝΔ και ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Τα έχασες όλα ή σχεδόν όλα. Παρόλα αυτά θέλεις να ξαναδείς υπουργούς του ΓΑΠ στο καινούριο Υπουργικό Συμβούλιο. Κάπου μέσα σου βαθιά πιστεύεις στην ηθική υπεροχή της Αριστεράς, αλλά ποτέ δεν είχες και ούτε θέλεις να έχεις αγωνιστική δράση. Θέλεις απλά μια ανώδυνη επιστροφή στο 2009. Στην καλύτερη περίπτωση έχεις θεωρητικοποιήσει την αδράνεια και ισχυρίζεσαι ότι αριστερό σήμερα είναι να μπορούμε να τρώμε όλοι από τα γεύματα αγάπης της εκκλησίας.
Ενδεχομένως πάλι να είσαι μεγάλος αγωνιστής της αριστεράς, ίσως και αναρχικός, να έχεις φάει με το κουτάλι τους δρόμους, να έχεις λιώσει παπούτσια σε πορείες, να έχεις ρουφήξει άπειρα βιβλία και εφημερίδες αλλά τα τελευταία χρόνια να συστρατεύεσαι στην ανάγκη “κριτικής στήριξης” μιας αριστερής κυβέρνησης. Τσατίζεσαι αν σε φωνάζουν πασόκο γιατί νιώθεις διαφορετικός από αυτούς άσχετα αν συστεγάζεστε πολιτικά. Πιστεύεις πως μπορείς να διατηρήσεις τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης από το πολύ Game of Thrones πιστεύεις ότι υπάρχουν και οι Lannister

ΠΑΣΟΚ

Έχεις αλτσχάιμερ και τα χάπια δεν σε πιάνουν. Μεγάλωσες με το κάδρο του Ανδρέα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στον καμπινέ, στην κρεβατοκάμαρα. Πιθανότατα όταν διορίστηκες στο δημόσιο τα ζιβάγκο ήταν ήδη εκτός μόδας, αλλά εσύ συνέχισες να τα φοράς. Θαυμάζεις στο ΠΑΣΟΚ τα πάντα γι’αυτό και αγαπάς ή τουλάχιστον σέβεσαι κάθε αρχηγό του. Έκλαψες λίγο όταν το παιδί της Αλλαγής έφυγε για να κάνει δικό του κόμμα, αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι η ζώη. Εσύ ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ επειδή δεν σου πάει το χέρι σε τίποτα άλλο. Επειδή έχεις αλτσχάιμερ, πάμε πάλι από την αρχή. Μεγάλωσες με το κάδρο του Ανδρέα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στον καμπινέ, στην κρεβατοκάμαρα. Πιθανότατα όταν διορίστηκες στο δημόσιο τα ζιβάγκο ήταν ήδη εκτός μόδας, αλλά εσύ συνέχισες να τα φοράς…

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Είσαι φασίστας, ναζί, κάθαρμα, υποστηρικτής αιμοσταγών δολοφόνων. Τσιράκι των εφοπλιστών και των αφεντικών. Φοβισμένο σκουλίκι που καλύπτει τη δική του υποταγή με τη βία έναντί όσων δεν υποτάσσονται. Δήθεν πατριώτης που η παρουσία σου και μόνο ξεφτιλίζει ό,τι σημαντικό είχε ιστορικά αυτή η πατρίδα. Ξεπουλήμένος οπαδός μισάνθρωπων πρακτόρων που ψηφίζουν μέχρι και το ξεπούλημα νησιών. Αμόρφωτος κακούργος. Σκέτο σίχαμα…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αν δεν είσαι κολλημένος με το 50-50, αν δεν ονειρεύτηκες κι εσύ να πίνεις τσίπουρα με τους κολλητούς σου, αν δεν πιστεύεις ότι η Παναγιά, όταν δεν βλέπει ποδόσφαιρο, προσπαθεί να μας σώσει, αν δεν είσαι από εκείνους που κάνουν κλικ στις ειδήσεις με τίτλο: “δείτε τι αφαίρεσαν από τον πρωκτό αυτού του άνδρα”, αν το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί δεν είναι να κοιτάς τον ουρανό να δεις αν ψεκάσανε, αν δεν είσαι προσωπικός φίλος του Πάνου Καμμένου, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να ψηφίσεις το δεύτερο πιο καλτ κόμμα που μπήκε ποτέ στην Βουλή.

ΛΑ.Ο.Σ.

Για πατριωτικές μίζες και κρύα καρατζαφερικά αστεία ψηφίζεις ΛΑΟΣ. Τίποτα άλλο.

Το ΠΟΤΑΜΙ

Αν είσαι τελειωμένος χίπστερ, νεοφιλελεύθερος από τζάκι, πολιτικά άστεγος νεοφιλελεύθερος τώρα που έκλεισε το κόμμα ο Τζήμερος, απολιτίκ, σπαστικός νέος που εκνευριζόταν πάντα με τα κόμματα στα Πανεπιστήμια, executive director σε κάποια πολυεθνική, εισοδηματίας ή βιομήχανος αυτό είναι το κόμμα που θα ψηφίσεις. Αν δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω απλά θα παραπλανηθείς από την απατηλή τηλεοπτική λάμψη, οπότε θα πρέπει να τσεκάρεις το IQ σου.

ΚΙΔΗΣΟ

Είσαι σαν τους πασόκους με το αλτσχάιμερ μόνο που στην περίπτωσή σου τα χάπια έπιασαν, ξύπνησες από το λήθαργο και αποφάσισες να ψηφίσεις όποιον συγγενή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν υποψήφιος.

ΔΗΜΑΡ

Πρέπει να είσαι ταλιμπαν της μικροαστικής διανόησης για να ψηφίσεις ΔΗΜΑΡ. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά την ένταξη Αλαβάνου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ των φτωχών. Κουτσοί στραβοί να μαζευτούμε να γίνουμε πολλοί. Ωστόσο δεν θα διεκδικήσει ποτέ την εξουσία, μάλλον θα διαλυθεί εξ’ων συνετέθη. Θα ψηφίσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν σου αρέσει η ιδέα μιας ενωμένης αριστεράς η οποία δεν θα ξέρει που πηγαίνει, για τι και πως παλεύει και τι θέλει να κάνει.

Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ Μ-Λ (εκλογική συνεργασία)

Ψηφίζεις Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ Μ-Λ (εκλογική συνεργασία) γιατί θέλεις να επιβραβεύσεις με τη στάση και την ψήφο σου εκείνους που βάζουν στις άκρες σημαντικές ιστορικές και πολιτικές διαφωνίες και κάνουν μια τίμια συνεργασία διατηρώντας την αυτονομία τους. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κάνουν τον πρακτικό συμβιβασμό και να βάλουν το Μ-Λ στη μέση ώστε να καλύπτονται και οι μεν και οι δε;

ΤΕΛΕΙΑ

Αν είσαι από εκείνους που τους αρέσουν τα κακόγουστα αστεία, αυτά με τις κλανιές ή τις βρισιές του Τοτού, αν έβλεπες με πάθος Χάρη Ρώμα, αν βάζεις έξτρα τζατζίκι στα πιτόγυρα τότε ψηφίζεις Γκλέτσο για να γίνει αυτό το πιο καλτ κόμμα που θα μπει στη Βουλή.

ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Το κόμμα των ηρώων. Αν αισθάνεσαι ότι οι μεγαλύτερες αδικίες στην ελληνική ιστορία είναι τα πέναλτυ του Ολυμπιακού και το κόψιμο της θρυλικής εκπομπής του Βασίλη Λεβέντη τότε ψήφισέ τον. Μην τον ψηφίσεις όμως επειδή είδες το βίντεο με τις προφητείες του. Η ψήφος στον Λεβέντη είναι αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και ράπισμα στο μάγουλο του αχώνευτου Πανου Παναγιωτόπουλου.