Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βενιζέλος

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην δευτερολογία του κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Νέας ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνοντας ότι θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο εγγυώμενος την διαφάνεια και την ομαλότητα των διαδικασιών. «Και εκεί τελειώνει η θητεία μου», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Παραδέχτηκε και αποδέχτηκε την βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ίδιο προσωπικά, ενώ...
επανέλαβε την απόδοση ευθυνών στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη. Πρόσθεσε πως  ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Επισήμανε ότι όταν γίνει το συνέδριο να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα», ότι εύχεται το καλύτερο για τη χώρα αλλά δεν θα αφήσει να γίνει κάτι χειρότερο.

Είπε ότι αναμένει πολιτικές πράξεις, αλλά ότι οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι, ότι τα μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου ήταν λιγότερα σε σχέση με του σημερινού, ότι υπάρχουν μερικές ακραίες και προκλητικές επιλογές, αυτοϋπονομευμένες εξαρχής που αφορούν κορυφαίους θεσμούς με τους οποίους κανείς δεν μπορεί να διακινδυνεύει εκρήξεις ή εκπλήξεις, για να υποστηρίξει ότι άνοιξαν ήδη περιττά μέτωπα στην εξωτερική πολιτική.

Από avgi