Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Γράφει ο mitsos175
Eίναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτή του ΠΑΣΟΚ το 2012 κι ας λένε, ότι έχουν διατηρήσει δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ το 2012 μπορούσε να συμμετέχει στην κυβέρνηση, έστω και ως "δεκανίκι". Η ΝΔ χάνει οριστικά την εξουσία που την έθρεφε. Χωρίς ρουσφέτια, χωρίς να μπορεί να προσφέρει δουλειές σε "ημετέρους" πλουσίους με αντάλλαγμα χρήμα και στήριξη στα δικά τους ΜΜΕ, η ΝΔ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

Θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να αποτύχει, για να δικαιολογήσει τη δική της πολιτική. Πράγματι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει έστω και μερικώς μέσα...
στο καπιταλιστικό σύστημα, η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη γι' αυτή θέση, να δικαιολογήσει και να απολογηθεί για όλη την πολιτική που ακολούθησε.

Αν η νέα κυβέρνηση δείξει, ότι χωρίς τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς την συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεων, όχι μόνο δεν θα επέλθει "Αρμαγεδδών", αλλά θα υπάρξει έστω σταμάτημα της κατρακύλας, η ΝΔ θα διαλυθεί, καθώς θα φανεί, ότι το κύριο επιχείρημα πως όλα αυτά ήταν δήθεν αναγκαία, θα διαψευστεί από την ίδια την πραγματικότητα. Θα είναι σε όλους πια φανερό ότι έλεγε όχι απλά ψέματα αλλά έκανε σκόπιμα κινήσεις εναντίον της ίδιας της Ελλάδας που τόσο καπηλεύτηκε το όνομά της.

Σε συνδυασμό με τα άπειρα σκάνδαλα που έγιναν επί κυβερνήσεως Σαμαρά, και που αναμένουμε τη διερεύνηση τους, η ΝΔ θα δει στο εξής ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της να φεύγει προς διάφορες κατευθύνσεις, οι περισσότεροι μάλιστα προς το κόμμα που είναι πιο κοντά στην εξουσία, τους ΑΝΕΛ. Έχουμε ξαναπεί πως αυτοί που θα ψήφιζαν ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι όσοι έχουν ταϊστεί από αυτήν με δημόσιο χρήμα ή όσοι φοβούνται. Αν ο φόβος καταρρεύσει και η εξουσία φανεί ότι χάνεται ξανά, ποιός θα της απομείνει;

Κανένας δεν πρόκειται αυτή την τετραετία να αμφισβητήσει με επιτυχία το Σαμαρά. Η δική του λίστα ψηφίστηκε, η γραμμή του πέρασε στη βάση της ΝΔ, η Ντόρα παραλίγο να μην εκλεγεί όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, ο Καραμανλής δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κι ο Αβραμόπουλος τηρεί στάση αναμονής καθόσον οι κλίκα του Σαμαρά βγήκε πολύ ισχυρή από τις κάλπες. Ο Βορίδης ή ο Δένδιας βγήκαν χάρη στο Σαμαρά και δεν έχουν από μόνοι τους δύναμη.

Το βαρίδι λοιπόν της ΝΔ είναι ο ίδιος ο Σαμαράς η πολιτική του και η συμπεριφορά του. Το καλύτερο είναι ότι, όπως ακριβώς με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κάποιος "να μπει μπροστά", ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους, ότι οι γαλάζιοι αλλάξανε. Είχαμε πει πως ο Βενιζέλος θα έπαιρνε μαζί του το ΠΑΣΟΚ. Δικαιωθήκαμε 100%. Όλοι οι πιθανοί δελφίνοι της ΝΔ όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και στήριξαν την ίδια πολιτική επομένως δεν έχουν εναλλακτική λύση.

Η μόνη της ελπίδα είναι να καταρρεύσει η σημερινή κυβέρνηση. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Οι 160 και πλέον βουλευτές είναι υπεραρκετοί για να βγάλουν την τετραετία. Και οι δανειστές θα προτιμήσουν μια λύση στην οποία θα αφήνουν μερικές "ανάσες" στη χώρα χωρίς να κινδυνεύσουν μια μετωπική ρήξη που θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους σε ριζοσπαστικότερες επιλογές.

Όπως έκαναν με το ΓΑΠ έτσι και με το Σαμαρά οι τοκογλύφοι θα χρησιμοποιήσουν την αλαζονεία και τα κόμπλεξ του ως μέσο πίεσης προς το νέο πρωθυπουργό μέχρι να τον πετάξουν με τη σειρά του στα σκουπίδια. Η ΝΔ δεν μπαίνει σε φάση εσωστρέφειας βαδίζει όμως προς το σίγουρο αφανισμό της.