Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Δρίτσας: Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ

Το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά υπεραμύνθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά τη δήλωσή του πριν την ορκομωσία της νέας Κυβέρνησης.

"Ο δημόσιος χαρακτήρισα του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εξηγώντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης...
του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Στις δηλώσεις του ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, λίγο πριν την ορκωμοσία του, ερωτηθείς για την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, είπε "Όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να έχουν κοινωνικό περιεχόμενο".

Η δήλωση αυτή του πρώτου βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων έρχεται λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κινέζου πρέσβη στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που αναδεικνύει πως οι κινέζικες επενδύσεις και ιδιαίτερα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται πολύ ψηλά στην Ατζέντα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από news247