Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τρέμουν την κριτική

Aπό το ένα ατόπημα στο άλλο διολισθαίνει η Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύοντας αυτή τη φορά ότι ούτε τη σάτιρα αντέχει ούτε, επομένως, την ελευθερία της έκφρασης. Με ανακοίνωσή της επιτίθεται εναντίον ενός καλλιτέχνη ο οποίος χρησιμοποίησε στην εκπομπή του αιχμηρά και καυστικά σχόλια εναντίον της, αλλά το ίδιο δηκτικά και εναντίον πολλών κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας.

Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο...
ένα πολιτικό κόμμα να επιτίθεται σ’ έναν άνθρωπο του πολιτισμού με τέτοια οξύτητα, με τόση εμπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε σύγχυση λόγω του πανικού που προκαλεί η διαφαινόμενη ήττα του. Η Ν.Δ. κινδυνολογεί ασύστολα μπροστά στην περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης, βλέπει, όμως, ότι αυτή η τακτική δεν φέρνει αποτελέσματα. Εκνευρίζονται τα στελέχη της με την κριτική που τους ασκείται και προβαίνουν επίσημα (!) σε πρωτοφανή σκληρή επίθεση εναντίον όσων τους επικρίνουν. Μαύρες στιγμές για τη Δημοκρατία και το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού μας.

Θορυβήθηκαν προφανώς από τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου, αφού την παρακολούθησαν πάνω από δύο εκατομμύρια θεατές. Οφείλουν να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της Ν.Δ. ότι όλα τα κόμματα, όλα τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να υφίστανται κριτική, όσο επώδυνη και σκληρή κι αν είναι.

Εάν ο αρχηγός του κόμματος ένιωθε επαρκής ως πρωθυπουργός και βέβαιος για το πρόγραμμά του, θα δεχόταν τον διάλογο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τηλεόραση. Αντίθετα τον αποφεύγει και καταφεύγει στον καταγγελτικό και κινδυνολογικό λόγο. Αυτό δείχνει στους ψηφοφόρους ότι φοβάται να αντιπαρατεθεί. Τέτοια συμπεριφορά δείχνει μόνο το μέγεθος της «μοναξιάς» του και του πανικού του.

Οφειλε επίσης να γνωρίζει η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ότι η πολιτική διεξάγεται με ήπιους τρόπους, όσο σκληρό κι αν είναι το λεξιλόγιο των αντιπαρατιθέμενων. Να καταλάβει ότι πραγματικός αντίπαλός τους δεν είναι η σάτιρα, αλλά το φοβισμένο, αποδιαρθρωμένο, ασυντόνιστο και εχθρικό προς την κοινωνία κόμμα που υπηρετεί.

Aπό afsyn