Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Παίζουν τα ρέστα τους

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός που, εμμένοντας στην πόλωση, δήλωσε ότι «όλο το παιχνίδι άλλωστε παίζεται στο ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες: εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ»..

Ερωτώμενος γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν κάνει απευθείας διάλογο με υβριστές και πρόσθεσε: «Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος ο κ.Τσίπρας, ευχαρίστως να τα πούμε. Αλλά σας το ξαναλέω. (...) Την πολιτική αθλιότητα...
δεν τη νομιμοποιώ»

Όσον αφορά ενδεχόμενες συνεργασίας της Ν.Δ. την επομένη των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα συνεργαστεί με όσα κόμματα με όσα κόμματα υπάρχουν, «είτε λέγεται Ποτάμι είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε λέγεται Παπανδρέου, είτε λέγεται όλοι μαζί, όσοι πιστεύουν στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο ότι τέσσερις συστημικές τράπεζες προσφεύγουν στον ELA για ρευστότητα, ο πρωθυπουργός συνέχισε στο γνωστό κλίμα κινδυνολογίας λέγοντας ότι «είχα προειδοποιήσει να αφήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της. Όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στη Βουλή, αυτό μας οδήγησε σε εκλογές. Και η ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά. Και οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν».

Τσίπρας: Απέχουμε μόλις ένα βήμα, να το κάνουμε

«Για πρώτη φορά η Αριστερά δεν διεκδικεί μόνον τη νίκη. Διεκδικεί ισχυρή λαϊκή εντολή, για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Απέχουμε μόλις ένα βήμα από την αυτοδυναμία του λαού μας. Να το κάνουμε. Να κάνουμε αυτό το αναγκαίο βήμα για τον τόπο μας. Για την Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στο Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε μαζί τους ούτε με τη Άνγκελα Μέρκελ. Εμείς δίνουμε λόγο και αναφορά μόνο στον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως «αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «εμείς θα διαπραγματευτούμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια (...) Αλλωστε, δεν ζητάμε να μην πληρώσουμε.

Διεκδικούμε, όμως, συνθήκες αποπληρωμής που δεν προκαλούν υφεσιακή ασφυξία στη χώρα και δεν εξωθούν το λαό μας στην απόγνωση και τη φτώχεια. Και επιπλέον δεν ζητάμε άλλα δάνεια. Γιατί δεν μπορούμε να προσθέτουμε διαρκώς νέο χρέος στο ήδη αβίωτο χρέος».

Βενιζέλος: Σοκ στις 26 Ιανουαρίου
Προειδοποίηση ότι θα υποστούν μεγάλο σοκ στις 26 Ιανουαρίου απηύθυνε στους ψηφοφόρους και ειδικά σε όσους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την προεκλογική του ομιλία από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «το στοίχημα των εκλογών δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει, αλλά πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» και πρόσθεσε:

«Παρακολουθούμε μια τυφλή σύγκρουση. Ένα δίπολο το οποίο είναι παντελώς ανεξήγητο μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας εκφοβίζει, ο άλλος καθησυχάζει. Ο ένας λέει ωμά “εάν δεν είμαι εγώ, η χώρα θα διαλυθεί” και ο άλλος λέει “μη φοβάστε τίποτα, τους κρατάμε όλους”. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να υποχωρήσει, έχουμε μπροστά μας όσο χρόνο θέλουμε και όσα λεφτά θέλουμε».

Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για να υπάρχει λαϊκή εγγύηση
Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, το κλίμα είναι έτοιμο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ σε συνέντευξή του στον ALPHA και πρόσθεσε ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση του χρέους και να την πετύχουμε.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δέσμευση ότι η χώρα θα κάνει αλλαγές, όχι αυτές που ζητάει η τρόικα, αλλά αλλαγές με σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε «δείξει» τα συμφέροντα, με τα οποία συγκρούστηκε ο ίδιος και τα οποία, όπως είπε, είναι στα μίντια και στις τράπεζες.

Ανέφερε επίσης ότι το πακέτο αυτό πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να υπάρχει η λαϊκή εγγύηση ότι δεν θα βρεθεί κυβέρνηση ή πρωθυπουργός που θα θέσει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις των Ελλήνων.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι δεν είχε συμφωνήσει με τη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος επιστρέφοντας από τις Κάννες και σημείωσε ότι, την ίδια μέρα, ξαφνικά, ο κ. Σαμαράς συμφώνησε με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση να φύγει άρον άρον ο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός προέβη και σε μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη. Όταν μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο του 2010, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη, ζήτησε από την κ. Μέρκελ να στηρίξει, με δήλωσή της, τα ελληνικά ομόλογα, εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι οι αγορές θα κατανοήσουν την κίνηση της κυβέρνησης, κάτι που δεν έκαναν οι αγορές. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε, της αντέτεινε ότι παίζει παιχνίδι με την Ελλάδα που δεν αποκλείεται να το βρει μπροστά της.

Οι αποκαλύψεις του κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως δήλωσε τον Ιανουάριο του 2010 στο Νταβός, ήταν που συνειδητοποίησε ακριβώς τι συνέβαινε σε σχέση με την Ελλάδα, λόγω του γεγονότος ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε τα στοιχεία και χρειάστηκαν μήνες για να αποκαλυφθεί το ύψος του ελλείμματος. Όπως ανέφερε, πολλοί επιφανείς οικονομολόγοι τού είπαν ότι όσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνησή του, αν δεν στηριχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

Καμμένος: Στημένο παιχνίδι τραπεζιτών και κυβέρνησης
«Στημένο παιχνίδι» των τραπεζιτών με την κυβέρνηση, με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, κατήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Κοζάνη.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για ένα θρίλερ «στον δρόμο με τις λεύκες», που, όπως είπε, «παίζει η κυβέρνηση για να εκφοβίσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», ενώ επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Οικονομικών της Γερμανία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τον κατηγόρησε ότι βγαίνει «ως υπέρτατος διοικητής της Ελλάδας, ως Φύρερ, και λέει ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει στις εκλογές η πολιτική είναι μία. Ποιος είστε, κύριε Σόιμπλε, που θα διατάξετε την πατρίδα μας;»

Από efsyn